Η δεύτερη ημέρα του Μουντιάλ 2026 ανήκε στους οικοδεσπότες. Οι ΗΠΑ διέλυσαν την Παραγουάη με 4-1 στο Los Angeles Stadium και ο Καναδάς κατέκτησε τον πρώτο βαθμό της ιστορίας του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, φέρνοντας 1-1 με τη Βοσνία.
Το παιχνίδι της ομάδας του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κόντρα στην Παραγουάη του Γκουστάβο Αλφάρο ήταν από τα πρώτα λεπτά μονόδρομος. Στο 7ο λεπτό ο Μπομπαντίγια έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με αυτογκόλ, κι από εκεί η ομάδα δεν έδειξε ούτε ένα σημείο αμηχανίας.
Στο 31ο λεπτό ο Κρίστιαν Πούλισικ βρήκε με πάσα από τα αριστερά τον Φόλαριν Μπαλογκάν, ο 24χρονος επιθετικός της Μονακό δέχτηκε μέσα στην περιοχή και πλάσαρε για το 2-0. Το ημίχρονο έκλεισε στο 3-0 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του, αυτή τη φορά μετά από ατομική ενέργεια, πήρε τη μπάλα εντός περιοχής, πέρασε τον αντίπαλό του και με το αριστερό την έστειλε στην εστία.
Στο 73ο λεπτό ο Χούλιο Ρόμε Μαουρίτσιο μείωσε σε 3-1 για την Παραγουάη μετά από ασίστ Ενσίσο, αλλά στο 90+8 ο Ρέινα έβαλε το τελευταίο γκολ της βραδιάς για το 4-1.
Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, ο Καναδάς έγραψε ισοτρία που περίμενε εδώ και επτά συμμετοχές σε Μουντιάλ. Ο πρώτος βαθμός στην ιστορία της ομάδας σε φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου ήρθε.Η Βοσνία προηγήθηκε στο 21ο λεπτό με γκολ του Λούκιτς, μέχρι που ο Κυλ Λάριν στο 78ο ισοφάρισε για το τελικό 1-1.
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια