Η βραδιά ξεκίνησε με το Πράσινο Ακρωτήριο να παίρνει ιστορικό βαθμό, τον πρώτο του σε Μουντιάλ, αφού κράτησε στο μηδέν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία, σε ένα ματς που είχε πρωταγωνιστή τον 40χρονο γκολκίπερ Βοζίνια, ο οποίος κράτησε το μηδέν για τη αφρικανική ομάδα, με σειρά εντυπωσιακών επεμβάσεων.
Η συνέχεια του αγωνιστικού προγράμματος έφερνε το Βέλγιο των Ντε Μπρόινε και Κουρτουά κόντρα στην Αίγυπτο του Σαλάχ, η οποία αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να… πεθάνει. Οι «Φαραώ» άνοιξαν το σκορ με εκπληκτικό σουτ του Ασούρ στο 19′ και συνολικά ήταν πολύ πιο απειλητικοί, ενώ το Βέλγιο έμοιαζε «βραχυκυκλωμένο». Στην επανάληψη όμως ανέβασε στροφές, είχε δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 53΄ και με την είσοδο του Λουκάκου στο ματς «στρίμωξε» τους Αιγύπτιους φτάνοντας στην ισοφάριση με αυτογκόλ του Χάνι στο 66′ ενώ πίεσε πολύ ές το φινάλε για την ανατροπή, που όμως δεν ήρθε.
Σπουδαίο βαθμό πήρε και η Σαουδική Αραβία του Γιώργου Δώνη, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει κάτι ανάλογο σε Μουντιάλ. Οι Σαουδάραβες κοίταξαν στα μάτια την Ουρουγουάη και μάλιστα στο 41′ προηγήθηκαν όταν ο Αλ Αμρί, εκμεταλλεύτηκε την προσωρινή απόκρουση του Μουσλέρα σε κεφαλιά του Αλ Χαϊμπάρι και από κοντά «έγραψε» το 1-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο πάντως… κατηφόρισε προς την εστία του Αλ Οβάις, που πραγματοποίησε σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του στο 60′ όταν το συρτό σουτ του Ουγκάρτε σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού του δοκαριού. Τελικά η επιμονή της «σελέστε» δικαιώθηκε στο 80′ με το σουτ του Αραούχο μετά την προσωρινή επέμβαση του Αλ Οβάις στην κεφαλιά του Βίνια, να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 1-1.
Στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση της ημέρας, Ιράν και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Η Νέα Ζηλανδία προηγήθηκε μόλις στο 7′, με τον Τζαστ να εκτελεί στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από όμορφο συνδυασμό, αλλά το Ιράν ισοφάρισε στο 32’, με κοντινή προβολή του Ρεζαγιάν. Ο Τζαστ όμως έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Νέα Ζηλανδία στο 54′, μετά από ακόμα έναν πανέμορφο ομαδικό συνδυασμό. Ωστόσο, το Ιράν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 64′, διαμόρφωσε το τελικό σκορ με κεφαλιά του Μοχέμπι.
Η Ισπανία κυνηγά το τρόπαιο μέσα στις ΗΠΑ και μια συμβολική νίκη απέναντι στον Τραμπ
Απίστευτη εισήγηση Ινφαντίνο: Η FIFA προτείνει αγώνα ανάμεσα στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ
Ο «οδηγός» του Μουντιάλ 2026 και το πλήρες τηλεοπτικό πρόγραμμα
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια