«Μου έσπασαν και τα δύο χέρια με λοστούς…»

Μία εφιαλτική μαρτυρία από τις πιάτσες των ναρκωτικών, όπως είναι όταν απομακρύνονται τα αδιάκριτα βλέμματα και οι φωτογράφοι

man 3479532 1280

Η αθώα, αφελής και ανυποψίαστη κοινότητα του Twitter έπεσε ξαφνικά από τα σύννεφα και γκρεμοτσακίστηκε. Οι ίδιοι άνθρωποι που διασχίζουν καθημερινά τις πιάτσες των ναρκωτικών με το βλέμμα στραμμένο αλλού λες και έτσι ξορκίζουν το πρόβλημα βρέθηκαν ξαφνικά να κοιτάζουν την πραγματικότητα κατάματα, χάρη σε ένα «νήμα» γραμμένο από πρώην χρήστη ηρωίνης.

Το ψευδώνυμο του συγγραφέα είναι @Αθυροστομίξ και το πραγματικό όνομά του δεν έχει σημασία. Το αντικείμενο της ανάρτησης είναι η συμμετοχή και ανοχή αστυνομικών στη διακίνηση των ναρκωτικών, αλλά μέσα από τη διήγηση ανοίγει η κλειδαρότρυπα για να κοιτάξουμε τον εφιάλτη στο πρόσωπο και να ψηλαφίσουμε τις πληγές των τοξικομανών.

Και, ναι, αφορά την ίδια πιάτσα που η –κάτοικος της ευρύτερης περιοχής- Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφτηκε τον περασμένο Ιανουάριο μαζί με κλιμάκιο του ΟΚΑΝΑ, για να δείξει ότι η Πολιτεία δήθεν συμπαρίσταται και μεριμνά. Τα βρώμικα στέκια των σκληρών ναρκωτικών καθαρίστηκαν πρόχειρα για να υποδεχθούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις κάμερες, για να παραδοθούν αμέσως μετά στο έγκλημα, στην παραβατικότητα και στον θάνατο.

Η ανάρτηση του @Αθυροστομίξ, που βρίθει από προσωπικά βιώματα, έχει ως εξής:

«Έχω ένα σοβαρό ερώτημα. Πουλάνε οι μπάτσοι την ηρωίνη; Δυο απαντήσεις παίζουν.

Α – Νταξ’, υπερβολές.

Β – Και όμως, έχουν σχέση.

Έπινα πρέζα για αρκετά χρόνια. Ξεκίνησα από πιάτσα Ομονοίας, έκοψα, αλλά έζησα όλες τις υπόλοιπες. 3ης Σεπτεμβρίου, Βάθης, Πεδίον Άρεως, ΑΣΟΕΕ. Καθαρός εδώ και αιώνες. Τα τελευταία 2 έτη, έσκαγα ανά τρεις ημέρες με φαί και κάνα ρούχο για τους τοξικομανείς της χειρότερης ναρκωπιάτσας πια. Της πιάτσας στη Ιεροθέου. Με μια οργάνωση εθελοντών.

Όταν πηγαίνεις στον τοξικομανή φαί και τσιγάρα, ανοίγεται. Και έτσι γνώρισα από τον τελευταίο-χωρίς καν πόδια άρρωστο, έως τα κεφάλια της πιάτσας. Και θα σας πω τι μου είπανε όλοι αυτοί. Πάρτε τα όλα για ψέματα, αν θέλετε…

Α. Η πιάτσα της Ιεροθέου, είναι η χειρότερη ναρκωπιάτσα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ. Είδα δολοφονία, είδα ξύλο με αλυσίδες και μαχαίρια, είδα 8 άτομα νεκρά από χρήση, είδα βιασμένη γυναίκα κολλημένη με σπρέι τοίχων από κεφάλι έως τα νύχια, είδα να σπάνε και τα δυο χέρια σε άνθρωπο με λοστούς.

Β. Η πιάτσα σήμερα, αντίθετα με τις παλιές πιάτσες όπου το κάθε βαποράκι μπορούσε να σπρώξει πρέζα, έχει αρχηγούς, στρατιώτες και τσιλιαδόρους. Όποιος πάει να σπρώξει πρέζα ή σίσα εκεί, τρώει αμέσως πολύ βαρύ ξύλο, και αν δεν βάλει μυαλό, μαχαιριές.

Γ. Προσέξτε τώρα ένα περίεργο πράγμα. Η Ιεροθέου είναι ένα μικρό στενάκι. Έτσι η πιάτσα πιάνει και τα διπλανά στενά. Από κάποια ώρα όμως και μετά, σκάνε οι στρατιώτες με ποδήλατα και δίνουν διαταγή να μπουν ΟΛΟΙ μέσα στο μικρό στενάκι της Ιεροθέου.

Έχοντας γνωρίσει δυο από τα κεφάλια, παραπονέθηκα. Τους είπα «ρε παιδιά σας φέρνω τσιγάρα και ο δικός σας ο μικρός με απειλούσε να μπω στο στενάκι, ενώ ξέρετε ότι δεν πούλα, δεν πίνω, δεν». Και μου λένε: «Άμα σου έλεγαν εσένα οι λίτες ότι είναι ώρα να μπούμε μέσα, εσύ τι θα έκανες;»

Απάντησα ότι αυτά περί μπάτσων που πουλάνε πρέζα, δεν ξέρω αν τα πιστεύω. Και μου λέει ο τοπ: «Εσύ πιστεύεις δηλαδή ότι έσκασα Ελλάδα πριν δυο χρόνια και πηρά μονός μου το κουμάντο της πιάτσας εδώ κάτω;  Με 50 άτομα να κουβαλάνε από σουγιάδες μέχρι  ματσέτες;»

Και συνέχισε: «Μας έχουν επιβάλλει να αγοράζουμε σίσα από 2-3 συγκεκριμένους “μάγειρες”. Μας είπαν, στην αρχή θα το πουλάτε πάμθφηνα. Μια μέρα μας είπαν στοπ στο σίσα για 15 μέρες. Και μετά από 15 μέρες, μας είπαν, ξεκινήστε σίσα ξανά, αλλά αυτή τη φορά αντί για 3 ευρώ, δεκαπλάσια τιμή».

Λέω δεν μπορεί ρε μαλάκα… Πιάνω ένα μορφωμένου τοξικομανή φιλαράκι. Μουσικός, έπαιξε στους Varathron σε έναν δίσκο, και επίσης ήταν πρωταθλητής στο σκάκι στο Περιστέρι. Διαβάζει Νίτσε και τέτοια. 20 χρόνια άστεγος τοξικομανής. Κατέχει από πιάτσα δηλαδή.

Μου λέει: «Γιατί νομίζεις μου σπάσανε και τα δυο χεριά με λοστούς; Ποιοι μου τα σπάσανε; Μου τα σπάσανε οι αρχηγοί επειδή νόμιζαν ότι ως παλιός στην πιάτσα, είμαι και βαποράκι. Και μου είπαν, την επομένη φορά δεν θα σε σπάσουμε. Θα σε δώσουμε στους λίτες».

Επί 2 χρόνια, είδα αμέτρητες φορές πεσίματα από ασφαλίτες. Είδα να τραβάνε ξανά κ ξανά τα ιδία άσχετα αρρωστά άτομα. Τα κεφάλια, ποτέ!  Και γνωρίζουν όλοι εκεί κάτω ότι και κάμερες έχουν, και ειδικά, έχουν και ρουφ, αλλά και πολύ κάλους under cover λίτες. Γνωρίζουν τα πάντα δηλαδή.

Το δικό μου συμπέρασμα από τόσα χρόνια στο κέντρο, είναι ότι μπουρδέλα, μπαρ, πορνεία δρόμου και ναρκωτικά, ΔΕΝ μπορείς να κάνεις χωρίς κάποιον να σε κουμαντάρει κ να σε προστατεύει. Σκάει ένας λίτης μονός του, και ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ οι μαχαιροβγάλτες της πιάτσας. Τι συμπέρασμα να βγάλω;

Είδα δεκάδες πεσίματα, και ούτε ένα στους τοπ! Είδα να τραβάμε τοξικομανή για ίχνη πρέζας πάνω στις τηλεκάρτες του, ενώ διπλά ο άλλος είχε πουλήσει δέκα γραμμές (γραμμάρια των 10 ευρώ) μέσα σε 20 λεπτά. Είδα λίτη να μου λέει, ΕΣΥ ΦΥΓΕ γιατί ξέρω ότι δεν πουλάς. Πως το ήξερε;

Δεν θα πω ότι οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη. Είναι πολύπλοκο. Όμως ξέρω 2-3 αλήθειες.

Α. Αν ήθελαν, σε μισή μέρα εξαφάνιζαν όλες τις πιάτσες. Δεν μιλάω για βαποράκια που κόβουν βόλτες να βρουν πελάτες.

Β. Γνωρίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ για πιάτσα/αφεντικά.

Γ. Ελέγχουν σχεδόν απόλυτα την πιάτσα.

Και κάτι τελευταίο. Εκεί κάτω παίζουν κ κάποιες περίεργες οργανώσεις οι οποίες εισπράττουν λεφτά με κάποιον τρόπο, και μετά σκάνε και δίνουν δωρεάν φαί στους αρρώστους. Και ΟΛΟΙ οι άρρωστοι, λένε ότι αυτοί είναι απατεώνες. Τσεπώνουν 100 ευρώ και μοιράζουν 30 ευρώ φασολάκια..

Επίσης παίζει και σπάμινγκ από παραθρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες σου λένε «έλα να σε καθαρίσουμε» και αφού βγάλεις την χαρμάνα στεγνός, μετά σου λένε: «Έλα δω, τι περιουσία έχεις; Να βοηθήσεις την οργάνωση ρε αδελφέ, όπως σε βοηθήσαμε εμείς, ώστε να βοηθήσουμε και άλλους». Αυτά».

 «Λίτες» σημαίνει φυσικά ασφαλίτες, ενώ «σίσα» είναι το κωδικό όνομα της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, που κάνει θραύση και θερίζει τις ναρκωπιάτσες. Η οδός Ιεροθέου είναι ένα στενό δρομάκι κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη στο κέντρο της Αθήνας, πίσω από το κτίριο του ΟΣΕ. Άλλες άγνωστες λέξεις δεν φαντάζομαι να έχετε. Εμείς εδώ στο Μεταξουργείο τα βλέπουμε διά γυμνού οφθαλμού αυτά που αποκαλύπτει ο @Αθυροστομίξ, αφού αναγκαζόμαστε να διασχίζουμε δύο φορές την ημέρα την πιάτσα της διασταύρωσης Κεραμεικού και Ιάσονος.

Σημειώστε, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας –που απειλεί να καταρρίψει όλα τα γνωστά ρεκόρ αναλγησίας και κοινωνικής αποκτήνωσης- έχει βαλθεί να ιδιωτικοποιήσει τον τομέα απεξάρτησης, προξενώντας ισχυρές αντιδράσεις στους λίγους που αντιλαμβάνονται το μέγεθος και τη βαρύτητα αυτού του νομοθετικού ανοσιουργήματος.

Αντί επιλόγου, σας παροτρύνω να διαβάσετε στο Documento της ερχόμενης Κυριακής τη συγκλονιστική εξομολόγηση του μαραθωνοδρόμου Παναγιώτη Καραΐσκου, ο οποίος βρήκε τη δύναμη για να ξεφύγει από τον τρόμο των ναρκωτικών μετά από έξι χρόνια εθισμού (τα τελευταία δύο στην ηρωίνη). Σήμερα, στα 36 του, ο Καραΐσκος είναι πρωταθλητής Ελλάδας στον μαραθώνιο και μετράει δεκατρία χρόνια καθαρός. Όσα περιγράφονται στο παραπάνω κείμενο, εκείνος τα έχει ζήσει στο πετσί του.

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

kallianos4

Σωματείο Εργαζομένων «Αττικόν» για Καλλιάνο: Αυτός που ψήφισε για την εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ, τώρα απειλεί γιατρούς

Εξοργισμένοι δηλώνουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αττικόν για τα όσα καταγγέλλει ο βουλευτής της Νέας…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

filaki

Δολοφονία Λυγγερίδη: Δύο νέες προφυλακίσεις – Ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως «καθοδηγητής» της Θύρας 7

Ενώπιον του ανακριτή οι κατηγορούμενος αρνήθηκαν τα όσα καταλογίζονται σε βάρος τους

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Screenshot 2024 04 28 175209

Αιμιλία Υψυλάντη: Οι γυναίκες σήμερα σκοτώνονται όλη μέρα στα καθήκοντά τους και νιώθουν ενοχές

Ξέσπασε η γνωστή ηθοποιός σχετικά με την καθημερινότητα των σύγχρονων γυναικών, ενώ παράλληλα μίλησε και…

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

eka

Καθηγητές Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ προς Καλλιάνο: Το ΕΣΥ παρέχει παρέχει υψηλότατο επίπεδο υπηρεσιών

Ο Σύλλογος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καταγγέλλουν τον Γιάννη…

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

σχολειο

Πάτρα: Συγγενείς των συλληφθέντων επιχείρησαν να περάσουν στα κρατητήρια, χασίς μέσα σε κρουασάν!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς συλληφθέντων που κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών, για την υπόθεση…