MotoGP: Θρήνος για τον 19χρονο Τζέισον ΝτιΠασκιέ –  Η στιγμή του τραγικού ατυχήματος (video)

Σκληρές εικόνες

harlie raethel fjVnFfC1 BY unsplash

Παγκόσμια θλίψη από τον θάνατο του Τζέϊσον Ντιπασκιέ.

Ο Ελβετός αναβάτης, απεβίωσε χθες στο νοσοκομείο «Carregi» της Φλωρεντίας, όπου διεκομίσθη μετά από το τραγικό -όπως απεδείχθη- δυστύχημα, που είχε κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών για το ιταλικό Gran Prix του Moto 3.

Ο Ελβετός αναβάτης υπέστη σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στις σαββατιάτικες δοκιμές του Γκραν Πρι του Μουτζέλο.

Ο ΝτιΠασκιέ τραυματίστηκε θανάσιμα σε σύγκρουση τριών μοτοσικλετών, μία από τις οποίες τον χτύπησε καθώς το κορμί του συρόταν στην πίστα. Οι γιατροί τον υπέβαλαν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στον θώρακα, αλλά δεν μπόρεσε να τον σώσουν.

«Είμαστε συντετριμμένοι και στεκόμαστε δίπλα στην οικογένειά του», ανακοίνωσε η ομάδα του, Prustel GP. «Ο Τζέισον θα μας λείψει πολύ και δεν θα ξεχαστεί ποτέ».

R.I.P Jason Depasquier - accident in moto3

Σύμφωνα με τηλεοπτικό υλικό, που δείχνει μόνο το τέλος της πτώσης του και δηλώσεις από άλλους εμπλεκόμενους αναβάτες, ο νεαρός Ελβετός συγκρούσθηκε με τουλάχιστον μια μοτοσικλέτα, πριν πέσει στην πίστα.

Το πρωί της Κυριακής (30/5) και κατά την διάρκεια της «προθέρμανσης» της κατηγορίας Moto 3, οι αναβάτες φορούσαν αυτοκόλλητα υπέρ του Ελβετού, στον οποίο ο Γάλλος, Φαμπιό Κουαρταράρο, αφιέρωσε την pole position που εξασφάλισε στο MotoGP.

* Φωτογραφία αρχείου

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

ΗΠΑ: Δολοφόνησε αντιρατσιστή διαδηλωτή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη και… έλαβε χάρη

Η επιτροπή απονομών χάριτος «ψήφισε ομόφωνα την απονομή πλήρους χάριτος και την αποκατάσταση του δικαιώματος…