Μοσούλη: "Τέρατα" "ανακρίνουν" παιδί χτυπώντας το με βαριοπούλα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επίθεση για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζεται με ένταση αλλά όπως γίνεται δυστυχώς σε κάθε πόλεμο, οι άμαχοι και ειδικά τα παιδιά είναι τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα.

NewsRoom 21/10/2016 | 12:19

Η βία του πολέμου είναι τέτοια που «καλοί» και «κακοί» είναι καμιά φορά αδύνατο να διαχωριστούν, ειδικά στο μυαλό των αμάχων που τραβούν τα πάνδεινα.

Ιρακινοί στρατιώτες και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων όπως η People's Mobilization Units (PMU), φέρονται με βάναυσο τρόπο που καταπατά κάθε ανθρώπινο δικαίωμα σε όσους πέφτουν στα χέρια τους για να ανακριθούν.

Βίντεο από την επέλαση του ιρακινού στρατού, δείχνει στρατιώτες του -κατά τα άλλα- απελευθερωτικού στρατού, να κακοποιεί βάναυσα παιδιά σε χωριά που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα πριν τη Μοσούλη, την οποία εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές.

Πρόκειται για εικόνες πολύ σκληρές και για αυτό συνιστούμε να απομακρύνεται μικρά παιδιά από την οθόνη.

«Στρατιώτες» «ανακρίνουν» παιδιά ρωτώντας πού είναι ο πατέρας τους, τον οποίο θεωρούν τζιχαντιστή. Τα τέρατα αυτά χτυπούν με βαριοπούλα τα γόνατα του παιδιού προκειμένου να το πιέσουν να τους δώσει την πληροφορία που θέλουν και στην συνέχεια το σέρνουν σαν τσουβάλι στο δρόμο.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει τα βασανιστήρια που επιστρατεύουν για να συλλέξουν πληροφορίες οι ιρακινοί στρατιώτες, ωστόσο δεν υπάρχει αντίδραση, ούτε σχολιασμός από τους υπεύθυνους.

Επαναλαμβάνουμε απομακρύνεται τα μικρά παιδιά από την οθόνη.