Μοσκοβισί: "Δεν υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη"

Ο Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε μετά το τέλος της συνόδου των G20 ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του…

moskovisi europe

Ο Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε μετά το τέλος της συνόδου των G20 ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την παράταση του τρέχοντος προγράμματος στήριξης, προκειμένου να δώσει χρόνο στον εαυτό της και στην Ευρωζώνη για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα εξόδου της χώρας μας από το ευρώ. Ο κ. Μοσκοβισί πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το πρόγραμμα στήριξης την ώρα που οι ηγέτες της Ε.Ε. θα επιχειρούν να βρουν μια λύση που θα κρατά τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Για το αυριανό Eurogroup, υπογράμμισε ότι είναι ευκαιρία για την Ελλάδα να παρουσιάσει τις απόψεις της, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για παράταση του προγράμματος μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου. «Η Ελλάδα γνωρίζει ότι το τρέχον πρόγραμμα είναι η αναφορά και το πλαίσιο μας. Πρέπει να δούμε τι είδους λύσεις μπορούμε να αποφασίσουμε μέσα σε αυτό το πλαίσιο και όχι έξω από αυτό», είπε. Τόνισε παράλληλα ότι η 16η Φεβρουαρίου θα είναι αποφασιστικής σημασίας και μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα χρειαστεί πολύ δουλειά και καλή πίστη προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την κατανόησή του για τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης, αφού όπως είπε εκφράζει τη βούληση του ελληνικού λαού, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η Αθήνα είναι αναγκαίο να σεβαστεί τις υποχρεώσεις της. Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα Grexit για την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Δεν υπάρχει σχέδιο Β. Όλοι θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ», είπε χαρακτηριστικά ο Πιέρ Μοσκοβισί.

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός