Μόσχα: Τίμησαν τη μνήμη της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως δημοσιογράφοι, συμμετείχαν την Τρίτη στη Μόσχα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία…

politkovskaya

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, κυρίως δημοσιογράφοι, συμμετείχαν την Τρίτη στη Μόσχα στις εκδηλώσεις μνήμης για τα οκτώ χρόνια από την δολοφονία της δημοσιογράφου Άννας Πολιτκόφσκαγια το 2006.

Μπροστά από την είσοδο των γραφείων όπου εργαζόταν, της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Νόβαγια Γκαζέτα, απόθεσαν λουλούδια μέσα σε ρωσικές και ευρωπαϊκές εφημερίδες, δίπλα από αναμνηστική πλακέτα στην οποία απεικονίζεται το πρόσωπό της.

Η Άννα Πολιτκόφσκαγια «ήταν το σύμβολο της δημοσιογραφίας, το σύμβολο της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο Σεργκέι Νικίτιν, διευθυντής του παραρτήματος στη Ρωσία της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Διεθνής Αμνηστία».

Μεταξύ εκείνων οι οποίοι απέτισαν φόρο τιμής στη δημοσιογράφο βρίσκονταν τα παιδιά της, ο Ίλια και η Βέρα και ο αρχισυντάκτης της Νόβαγια Γκαζέτα Ντμίτρι Μουρατόφ.

Η Πολιτκόφσκαγια είχε γίνει γνωστή για τα διεισδυτικά της ρεπορτάζ στην εφημερίδα της αντιπολίτευσης με τα οποία αποκάλυπτε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα ρωσικά στρατεύματα στην Τσετσενία, ενώ επέκρινε δριμύτατα την πολιτική του Κρεμλίνου και τις καταχρήσεις του καθεστώτος του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η δολοφονία της Πολιτκόφσκαγια, την 7η Οκτωβρίου του 2006, είχε προκαλέσει συγκίνηση σε ολόκληρο τον κόσμο και τον αποτροπιασμό μέσων ενημέρωσης ξένων χωρών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αν και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας της δεν έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί, ο φυσικός αυτουργός και ο άνδρας που φέρεται να σχεδίασε την εκτέλεση της δημοσιογράφους καταδικάστηκαν τον περασμένο Ιούνιο σε ισόβια κάθειρξη.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…