Μόσχα: Θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» σε όσους στέλνουν όπλα στο Κίεβο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι όσοι προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, θα φέρουν και την ευθύνη αν τα όπλα αυτά χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης-Ναι από Οκτώ χώρες για να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία  

Russian weapons

Συγκεκριμένα, το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι «οι πολίτες και οι δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια θανατηφόρων όπλων στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι υπεύθυνοι για τυχόν συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Παράλληλα κατηγορεί την ΕΕ την Δύση ότι αδυνατεί να κατανοήσει τον βαθμό επικινδυνότητας τέτοιων ενεργειών και των αντίστοιχων συνεπειών.

«Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση εθνικών συμφερόντων της, χωρίς να εξετάζει τις κυρώσεις και τις απειλές τους. Είναι καιρός οι χώρες της Δύσης να καταλάβουν ότι η κυριαρχία τους στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί προ πολλού παρελθόν», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ το ΥΠΕΞ της Ρωσίας αναφερόμενο στο «Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης» κατηγορεί την ΕΕ για υποκριτική στάση.

«Η ηγεσία της ΕΕ δεν δίστασε να ονομάσει τους πυραύλους, τα όπλα, τα πυρομαχικά, ακόμη και τα μαχητικά αεροσκάφη ως “αμυντικά” μέσα» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Οι μάσκες έπεσαν» συνεχίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της ΕΕ για παροχή στρατιωτικής βοήθειας στον ουκρανικό στρατό «σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως “ειρηνιστικού” εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον B’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τέλος, η Μόσχα κατηγορεί και το Κίεβο για «πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του ουκρανικού πληθυσμού».

Ναι από Οκτώ χώρες για να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Την ίδια στιγμή που η Ρωσία στέλνει τελεσίγραφα προς τις χώρες τις Ε.Ε, 

Οι πρόεδροι οκτώ χωρών της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης κάλεσαν σήμερα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγήσουν αμέσως στην Ουκρανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας και να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Εμείς, οι πρόεδροι των χωρών μελών της ΕΕ: της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Δημοκρατίας της Εσθονίας, της Δημοκρατίας της Λετονίας, της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, της Δημοκρατίας της Πολωνίας, της Σλοβακικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, πιστεύουμε σθεναρά ότι η Ουκρανία δικαιούται να λάβει άμεση προοπτική ένταξης στην ΕΕ» αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

 

 

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…