Μόσχα: Στους 93 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση-Συνελήφθησαν 11 άτομα

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μακελειό

μοσχα μακελειο

Ο αριθμός των νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα αυξήθηκε σε 93. Όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, το πρωί του Σαββάτου (23/03), τα αίτια θανάτου ήταν τραύματα από πυροβολισμούς και δηλητηρίαση από προϊόντα καύσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το TASS, σε σχετική ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών αναφέρεται το εξής: «Προς το παρόν, έχει διαπιστωθεί ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 93 άτομα. Ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί περαιτέρω. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, οι αιτίες θανάτου ήταν τραύματα από πυροβολισμούς και δηλητηρίαση από προϊόντα καύσης».

Συνελήφθησαν 11 άτομα

Ο Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενημέρωσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, για τη σύλληψη 11 ατόμων, μεταξύ των οποίων και τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην επίθεση σε συναυλιακό χώρο, που έγινε χθες (22/03) στη Μόσχα, όπως ανέφερε το Κρεμλίνο το πρωί του Σαββάτου (23/03).

Ειδικότερα, σύμφωνα με το RIA Novosti, η ανακοίνωση του Κρεμλίνου τόνισε το εξής: «Ο διευθυντής της FSB, Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, ανέφερε στον Πούτιν για τη σύλληψη 11 ατόμων και τεσσάρων τρομοκρατών που συμμετείχαν άμεσα στην τρομοκρατική επίθεση».

 

Εν τω μεταξύ, τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί στη Μόσχα σε βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και των σιδηροδρομικών σταθμών. Πάντως, πολλά ερωτήματα εγείρονται, όπως πώς είναι δυνατόν ένοπλοι άνδρες να μπόρεσαν να εισέλθουν σε έναν εξέχοντα συναυλιακό χώρο, όπου χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν μια συναυλία, και να πραγματοποιήσουν μια τόσο αιματηρή επίθεση ιδίως από τη στιγμή που οι Aρχές των ΗΠΑ είχαν πρόσφατα προειδοποιήσει για ένα παρόμοιο σενάριο;

Μόσχα, Ρωσία

Το αυτοκίνητο Renault που συνδέεται με τους τρομοκράτες, οι οποίοι άφησαν πίσω τους 93 νεκρούς μετά την ανατίναξη του θεάτρου Crocus City, φέρεται να σταμάτησε στην περιοχή Μπριάνσκ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Δύο από την ομάδα, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (23/03), κατάφεραν να διαφύγουν σε ένα κοντινό δάσος, ενώ άλλοι δύο συνελήφθησαν, όπως ανέφερε ο βουλευτής του ρωσικού κοινοβουλίου Αλεξάντερ Κχινστάιν, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, στο όχημα βρέθηκαν όπλα που πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν στη φονική επίθεση.

 

 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…