«Μωρή σατανομπαμπόγρια…»

Tα τάγματα των ακοίμητων, αδάμαστων και ασυμβίβαστων Ελλήνων κήρυξαν ολομέτωπη επίθεση στην λοιμωξιολόγο, με τη γνωστή αβρότητα του αναλφάβητου όχλου

5316258

Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας-Πειραιά και λοιμωξιολόγος η Ματίνα Παγώνη, πάει να πει καθ’ ύλην αρμόδια, πρότεινε μέσω τηλοψίας τη δημιουργία σταθμών εμβολιασμού έξω από τα σχολεία, ώστε να διευκολύνεται και να επιταχύνεται η διαδικασία. Και για να μην υπάρχουν δικαιολογίες τύπου «δεν ευκαιρούμε», «δεν προλαβαίνουμε», «δεν μας κάλεσαν ακόμη», «ένα ρακούν έφαγε το ραντεβού».

Τόλμησε μάλιστα να ψελλίσει, ότι τα μεγαλύτερα παιδιά δεν χρειάζονται αυτοπρόσωπη παρουσία των γονιών τους για να εμβολιαστούν, παρά μόνο τη συναίνεσή τους. Υποθέτω, έγγραφη. Ή και προφορική, κατόπιν πιστοποίησης. Μιλάμε για 17χρονα και 18χρονα τώρα. Σε ηλικία στράτευσης, ψήφου και τεκνοποιίας.

Κάτω από τις σχετικές αναρτήσεις με τις δηλώσεις της Παγώνη, τα τάγματα των ακοίμητων, αδάμαστων και ασυμβίβαστων Ελλήνων κήρυξαν ολομέτωπη επίθεση στην λοιμωξιολόγο, με τη γνωστή αβρότητα του αναλφάβητου όχλου. Τηρώ τη σύνταξη και την (αν)ορθογραφία του πρωτοτύπου, για να συνεννοούμαστε καλύτερα:

«Ψόφο». «Τι λέει η μούμια;» «Μωρή σατανομπαμπόγρια, θα σου βγάλω το μαλλί τρίχα τρίχα». «Κάποιος να τη μαζέψει γιατί θα πέσουν κουτουλιές».  «Γελάει κιόλας το ξεπουπουλιασμένο καναρίνι». «Έχουμε τερατογενέσεις μετά από μπόλι, οι Έλληνες να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους». «Είναι διεστραμμένη, αηδιαστική και αξιολύπητη». «Ένας να της δώσει κάνα μπάτσο». «Αυτή η γυνέκα να πάει επειγόντως στον ψυχίατρο». «Να πάνε να ψοφήσουν». «Τους κόψαμε τα χέρια». «Τι λέει το σούργελο ρε». «Κανένα παιδί να μην πλησιάσει το σχολείο. Αυτοί είναι άκρως επικίνδυνα ανώμαλα τέρατα. Ξεπερνάνε κάθε νοσηρή φαντασία. Σώστε τα παιδιά!» «Εγκληματίες». «Ε ρε θα βγουν οι καραμπίνες». «Η “κύρια” χρήζει ιατρικής -ψυχιατρικής – ψυχοπαθολογικής – σχιζοφρενικής – παρακολούθησης άμεσα, είναι επικίνδυνη!» «Αν το κάνουν αυτό καλά θα κάνουν να αγοράσουν και τον τάφο για την οικογένειά τους, οφθαλμός αντί οφθαλμού». «Θα γίνει πόλεμος». «Θα πέσει το μπουκέτο σύννεφο». «Μωρή ψωριάρα, μουστόγρια, κούκλα του Τσάκυ, ψυχασθενή, συστημικό πιόνι, επιστήμονα του κ@@@ κι εσυ και το έκτρωμα ο δημοσιογραφίσκος που σε σιγοντάρει κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!» «Καιρό περιμένω να σε πετύχω κάπου μωρή κάμπια». «Σε λίγο θα μας πούν ότι θα βάλουν αράπηδες να τα πηδάνε τα παιδάκια». «Κρεμάλα όλοι τους, δεν θα μου εμβολιάσεις το παιδί μωρή κάργια». «Το βλεπο ερχετε θα πεση ξηλο».

Και πολλά άλλα τέτοια εμέσματα, και χειρότερα, και ανατριχιαστικότερα, και αηδιαστικότερα. Ελπίζω να μη γεννοβολούν στ’ αλήθεια παιδιά όλοι αυτοί οι φλογεροί επαναστάτες.

Μόνο ένας ή δύο χρήστες του Twitter υπερασπίστηκαν δειλά δειλά την επιστήμονα στα Σχόλια, επισημαίνοντας ότι στην πρότασή της η Παγώνη («φοβόμαστε όσο δεν φαντάζεστε για το άνοιγμα των σχολείων») μίλησε για απαραίτητη γονική συναίνεση.

Αλλά και αυτοί καθυβρίστηκαν. Διότι ήταν πολύ περισσότεροι αυτοί που υπογράμμισαν ότι «δεν έχει παιδιά η σκατόγρια, γι’ αυτό λέει τέτοια». Άλλωστε, πρόσθεσε ένας  ασυγκράτητος γαμήκουλας του διαδικτύου, «είναι κακογαμημένη, ποιος θα πήγαινε ποτέ με αυτήν;»

Εάν εσείς περιμένετε από αυτόν τον πεφωτισμένο λαό να ακούσει τους επιστήμονες (αντί τους Χίους, τους Αντωνιάδηδες και τους παπάδες) και να εμβολιαστεί σε τέτοιο ποσοστό ώστε να επιτευχθεί ανοσία αγέλης, πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό 60%, σας προσκαλώ να κατεβείτε από τα σύννεφα, γιατί η πτώση από τέτοιο ύψος είναι ιδιαίτερα οδυνηρή.

Οδυνηρή και επικίνδυνη όσο και ο ίδιος ο Covid-19, που αν τον κολλήσει ανεμβολίαστο ο μικρός Ερμόλαος και η μικρή Ιοκάστη θα τρέχουν στα νοσοκομεία μαζί με τους αρνητές γονείς και θα ικετεύουν φίλους και γνωστούς όπως ικετεύουν σήμερα τόσοι και τόσοι παθόντες: «Μη κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος, πηγαίνετε να εμβολιαστείτε σήμερα κιόλας». Όπως είπε χθες ο, αίφνης πεφωτισμένος, Πάπας Φραγκίσκος: «Ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης».

Η εδώ εκκλησία τι λέει; Αφήστε, ξέρουμε τι λέει. «Δεν γίνεται να φοράμε μάσκα και ταυτόχρονα να κρατάμε σταυρό». Όχι ότι είχε άδικο ο αρχιμανδρίτης του Αμυνταίου, όταν ξιφουλκούσε επισημαίνοντας ότι οι άρχοντες του τόπου φίλησαν τις εικόνες αμάσκωτοι…

Χθες, στο μεταξύ, είχαμε 51 νεκρούς από τον Covid-19. Ολογράφως, πενηνταέναν. Και 379 διασωληνωμένους. Συγκρίσεις της Ελλάδας με ξένες χώρες δεν ακούς πια από επίσημα χείλη, αφού οι δείκτες της πανδημίας μας φέρνουν πολύ κοντά στον πάτο της λίστας, όποια και αν είναι η λίστα.

Σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Ελλάδα έχει 152 εβδομαδιαίες εισαγωγές σε νοσοκομεία λόγω Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, η Κύπρος 99, το Ηνωμένο Βασίλειο 96, η Κροατία 83, η Εσθονία και η Λιθουανία 76, ενώ υπάρχουν και ευρωπαϊκές χώρες με 11 (Νορβηγία, Τσεχία, Πορτογαλία), ακόμα και με 3 (Σλοβακία).

Στον δείκτη θνητότητας CFR, που υπολογίζεται με βάση την αναλογία θανάτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, η καμπύλη της Ελλάδας τρυπάει το ταβάνι του διαγράμματος (κοντά στο 1,6%), ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ και η Ινδία βρίσκονται περίπου στο 1% και το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γερμανία κάτω από το 0,5%.

Να μη σας ενοχλώ όμως, γιατί αρχίζουν η Μενεγάκη και η Καινούργιου. Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Καλό χειμώνα και καλού κακού σφουγγαρίστε, γιατί θα χρειαστεί να περάσουμε πάλι πολλές ώρες κλεισμένοι στο σπίτι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό