Morgan Stanley: Οι υποκλοπές φέρνουν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Ο αμερικανικός οίκος Morgan Stanley κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα και βάζει στο τραπέζι τις πρόωρες εκλογές λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών.

morgan stanley

Ο αμερικανικός οίκος Morgan Stanley κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα και βάζει στο τραπέζι τις πρόωρες εκλογές λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών. Ταυτόχρονα, ο οίκος βλέπει να πληθαίνουν τα μαύρα σύννεφα πάνω από την ελληνική οικονομία: λόγω του υψηλού πληθωρισμού, του επενδυτικού κενού, της πολιτικής αστάθειας αλλά και της παράτασης για την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, αναμένεται ανάπτυξη για την ελληνική οικονομία 6,2% το 2022, μόλις 1,1% το 2023 και 1,9% το 2024. Παράλληλα τονίζει ότι ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτιναχθεί στο 10,2% το 2022, στο 5,1% το 2023 και στο 2,5% το 2024.

Την ίδια στιγμή, η Morgan Stanley σημειώνει ο δρόμος προς την επενδυτική βαθμίδα θα είναι μακρύτερος λόγω της σταδιακής βελτίωσης της πιστοληπτικής ικανότητας, της ισχυρότερης εικόνας θεμελιωδών μεγεθών και της ορατής προόδου που σημείωσαν οι ελληνικές τράπεζες στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Η τράπεζα θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση, η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας και οι ενδεχομένως αναγκαίες πρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες θα καθυστερήσουν πιθανότατα την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα τουλάχιστον μέχρι το 2024.

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

marina satti xr

Πηγές ΕΡΤ για το χασμουρητό της Μαρίνας Σάττι: «Δεν είχε σκοπό να προσβάλει την Ισραηλινή αποστολή»

Να λειάνει τη διαμαρτυρία της Μαρίνας Σάττι την ώρα που μιλούσε η εκπρόσωπος του Ισραήλ…