Μωραΐτης: Θα καταψηφίσω την πρόταση για το γάλα

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα επανέλαβε για άλλη μία φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,…

Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει τη ρύθμιση για το γάλα επανέλαβε για άλλη μία φορά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης. Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις είπε ότι έχει πλήρη εικόνα και διευκρίνισε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η τιμή του γάλακτος, αλλά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας. Μάλιστα, ο κ. Μωραΐτης παρενέβη τηλεφωνικά στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, απαντώντας σε όσα είπε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με το ζήτημα της ρύθμισης για το γάλα και στις αντιρρήσεις που εκφράζουν βουλευτές των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

«Είμαι βέβαιος πως μόλις έχουν όλες τις λεπτομέρειες οι βουλευτές θα πειστούν για την ορθότητα της αλλαγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου. «Πιστεύω ότι όταν ενημερωθούν πλήρως για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις και αυτό γιατί κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι το υφιστάμενο καθεστώς ήταν καλό για την ελληνική κτηνοτροφία και για τους Έλληνες αγελαδοτρόφους», πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο κ. Μωραΐτης απάντησε πως «επειδή έχω ενημερωθεί και επειδή συμμετείχα και στις δύο φάσεις της διαπραγμάτευσης, και στην πρώτη με τον κύριο Χατζηδάκη και στη δεύτερη με τον κύριο Σταμάτη, πλέον έχω μία πλήρη εικόνα τι ακριβώς γίνεται. Το θέμα δεν είναι μόνο η τιμή του γάλακτος. Το μεγάλο θέμα είναι το παραγωγικό μοντέλο το οποίο θα έχει η χώρα μας».

«Λυπάμαι που το λέω. Ναι, είμαι από τους βουλευτές που από το 2009 και το 2010 έχω ψηφίσει πολύ σκληρά μέτρα, έχουμε πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά τουλάχιστον τότε δίναμε όλοι μας μία υπόσχεση στον εαυτό μας ότι μέσα από αυτές τις αποφάσεις και μέσα από μία δύσκολή πορεία τουλάχιστον θα συγκρουστούμε με όλες τις παθογένειες που οδήγησαν τη χώρα μας στο 2009 και στην κατάρρευση. Δεν μπορούμε να στηριχθούμε ξανά σε έναν κρατικό παρασιτισμό και σε ένα πάρτι μεταπρατών και δυστυχώς σήμερα αυτό είναι σε εξέλιξη», συνέχισε. 

«Το πολιτικό σύστημα θα δώσει τις εξετάσεις του. Αν θέλει να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο ή πάλι θα συνεχίσει» στο ίδιο μοτίβο, σημείωσε ακόμη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Είμαι ξεκάθαρος. Αυτοί οι οποίοι θα ευνοηθούν θα είναι οι εισαγωγείς και οι μεταπράτες και αυτοί που θα χάσουν οι Έλληνες παραγωγοί. Πρόκειται για μία επιστημονική πατέντα που προσπαθούν μας επιβάλλουν που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο», ξεκαθάρισε.

Να σημειωθεί πως εκτός από τον κ. Μωραΐτη, τις επιφυλάξεις του για την εν λόγω ρύθμιση έχει εκφράσει και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, κ.κ. Μιχάλης Κασσής, Φίλιππος Σαχινίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Γιώργος Βλάχος και Ιορδάνης Τζαμτζής. Στον αντίποδα ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που είπε πως αν αποσυρθούν οι μεταρρυθμίσεις, τότε εκείνος θα ψηφίσει κατά.

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…