Μωραΐτης "σεντράρει" Βενιζέλο: "Κινδυνεύουμε να γίνουμε δεκανίκι Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ"

«Η κεντροαριστερά είτε θα υπάρξει με πολιτικούς και κινηματικούς  όρους είτε θα στηθεί ως παρωδία, δεκανίκι της Ν.Δ. ή του…

«Η κεντροαριστερά είτε θα υπάρξει με πολιτικούς και κινηματικούς  όρους είτε θα στηθεί ως παρωδία, δεκανίκι της Ν.Δ. ή του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, στην εφημερίδα «ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ» ο πρώην υπουργός Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τον τρόπο που πορεύεται το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου. Χαρακτηριστικώς, τόνισε πως το αποτέλεσμα των εκλογών έχει δυο όψεις: «από τη μια το ΠΑΣΟΚ συγκράτησε οριακά δυνάμεις, από την άλλη όμως υπέστη τρίτη διαδοχική ήττα και καθίζηση, χάνοντας σχεδόν το 40% των εκλογικών του δυνάμεων.  Οι συγκρίσεις με όρους “δημοσκοπικής δημοκρατίας” φυσικά δεν έχουν καμία θέση σε πολιτική συζήτηση», ανάφερε ο κ. Μωραΐτης, ζητώντας ιδρυτικό συνέδριο.

«Το αποτέλεσμα της Κυριακής ανήκει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά. Μας ψήφισε γιατί του δεσμευτήκαμε ότι από την Δευτέρα  θα τα αλλάξουμε όλα, δίνοντάς μας μια τελευταία ευκαιρία. Δεν μας θέλει απλά και μόνο το προοδευτικό δεκανίκι της κυβέρνησης. Απαιτούνται μεγάλες πρωτοβουλίες παραμερίζοντας προσωπικές φιλοδοξίες, εμμονές και αξιώματα

Έχω εκφράσει την άποψη – και επιμένω -ότι απαιτείται ένα ιδρυτικό συνέδριο στο οποίο το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει και δεν θα λειτουργήσει ως κομπάρσος, συνομιλητής παραγοντίσκων και πολιτικών σχημάτων – σφραγίδα.

Ένα συνέδριο με ένα ευρύ πολίτικο προσκλητήριο, χωρίς αποκλεισμούς, ακόμα και προς όσους έχουμε διαφωνήσει τα τελευταία χρόνια. Η περιχαράκωση εξυπηρετεί μόνο ανώφελους, απολίτικους και προσωπικούς εγωισμούς.

Ένα συνέδριο όπου θα αναδείξουμε, μακριά από τακτικισμούς, ένα προοδευτικό σχέδιο για τη μετά μνημόνιο εποχή.

Ένα συνέδριο στο οποίο θα τεθούν όλα από την αρχή.

Για να μπορέσει το ΠΑΣΟΚ να πρωταγωνιστήσει στη διαμόρφωση ενός πραγματικά προοδευτικού ιδεολογικού μετώπου.

Το ιστορικό χρέος όλων είναι να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω, ώστε να δώσουμε μια ευκαιρία να λειτουργήσουν τα ιστορικά αντανακλαστικά ενός πολιτικού ακροατηρίου που δεν βολεύεται με την επιβολή ενός ανιστόρητου δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.».

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Δήμος Αθηναίων: Κλειστοί αύριο Δευτέρα όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών

Σε συνέχεια της απόφασης για κλείσιμο των σχολείων στην Αττική

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Aναγνώστης αδειάζει…το εμετικό άρθρο του Τάκη Θεοδωρόπουλου για τον Ξαρχάκο στην Καθημερινή

Σε ένα χολερικό κείμενο, σε αντίθεση με όλα τα δημοσιεύματα που μόνον επαίνους είχαν για…