Μωραΐτης κατά Αυγενάκη: Αποτύχατε να αλώσετε τις αθλητικές ομοσπονδίες

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κατά την εισήγησή του ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος στο νομοσχέδιο «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Αυγενάκης

Όπως ανέφερε ο κ. Μωραΐτης «η κυβέρνηση έχει φέρει χάος στην αθλητισμό, όπως και σε κάθε μέτωπο», ενώ επισήμανε πως «ο κ. Αυγενάκης, αντί να ενδιαφερθεί για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού, που επί έναν χρόνο, από το Μάρτιο του 2020, είχε κατεβάσει ρολά, κατανάλωσε το χρόνο του ασχολούμενος με την άλωση, τη χειραγώγηση και την κομματικοποίησή των ομοσπονδιών». Παράλληλα, υπογράμμισε πως «οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεν απουσιάζουν ούτε από τον αθλητισμό».

«Ο κ. Αυγενάκης, αντί να ενδιαφερθεί για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού, που επί έναν χρόνο, από το Μάρτιο του 2020, είχε κατεβάσει ρολά, κατανάλωσε το χρόνο του ασχολούμενος με την άλωση, τη χειραγώγηση και την κομματικοποίησή των ομοσπονδιών. Απέτυχε, βέβαια, στο στόχο του, καθώς το αθλητικό κίνημα του έδωσε ηχηρή απάντηση σημείωσε ο κ. Μωραΐτης.

«Επί μήνες το Υφυπουργείο Αθλητισμού δεν εκπόνησε κανένα σχέδιο. Αντί της μελέτης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσκόμισης στοιχείων στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί κύρια εστίας μετάδοσης, έχασε το κρίσιμο διάστημα από το Μάϊο ως το Σεπτέμβριο – με ενδιάμεσες φιέστες στη Σαντορίνη – σε απόλυτο εφησυχασμό. Επιχείρησε έπειτα να μεταβιβάσει – κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης – την ευθύνη στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Ενώ όφειλε εξ αρχής να έχει υποστηρίξει ότι ο αθλητισμός δεν είναι πρόβλημα αλλά μέρος της λύσης, κατάφερε να είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με κλειστό αθλητισμό» σημείωσε ακόμη.

Ο κ. Μωραΐτης έκανε επίσης λόγο για «ψίχουλα» που δόθηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στήριξη των σωματείων.

«Στους χιλιάδες ανθρώπους του αθλητισμού που μαστίζονται από ανεργία και εξαθλίωση, μοναδική απάντηση που δόθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ήταν τα λιγοστά χρήματα που δόθηκαν για τη στήριξη των σωματείων, «ψίχουλα» σε σχέση με τις ανάγκες που επί μήνες έχουν συσσωρευθεί. Αν πράγματι η κυβέρνηση δαπάνησε 25 δις όπως «διαφημίζει» για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, είναι άξιον απορίας πώς διατέθηκαν μόλις 12 εκατ. για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό» σημείωσε.

«Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης δεν απουσιάζουν ούτε από τον αθλητισμό. Προωθώντας την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης, με αμιγώς «οικονομική» λογική, ο κ. Αυγενάκης οδηγεί στην πλήρη ιδιωτικοποίηση τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσω της υποτιθέμενης ενίσχυσής του από τα έσοδα του στοιχήματος» τόνισε ακόμη.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…