Newsroom

Newsroom

Μωραΐτης για την αποπομπή απο ANT1: Επέστρεψαν να εξαφανίσουν κάθε αντίθετη φωνή

Αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει όχι με διάθεση να κυβερνήσουν, αλλά να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή, θέλουν να μην έχει δουλειά η αντίθετη φωνή, θέλουν να είναι στην ανεργία, σχολίασε με αφορμή την αποπομπή του από παραγωγή του ANT1 ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης.

17799058 10211318911221341 4668288477033801734 n

Μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο κ. Μωραΐτης εξιστόρησε τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η εμπλοκή του με το talent show του Ant1, αναφέροντας ότι «έγινε πρόταση να συμμετάσχω σε αυτό το talent show και προφανώς, επειδή δεν είχα ξανασυμμετάσχει σε κάτι τέτοιο, η πρόταση ήταν ιδιαίτερα πιεστική. Ήδη από τον Ιούλιο μου είχαν εκφράσει την επιθυμία τους, είχα πει ότι εάν τηρηθούν κάποιοι κανόνες θα είμαι θετικός. … Είπαν ότι έχουν τρεις κριτές και θα ζητούσαν έγκριση για τέταρτο … Ήδη από τα τέλη Ιουλίου ήταν λυμένο το θέμα, έστειλαν το αίτημα στην εταιρεία που έχει το φορμάτ του παιχνιδιού, τους απάντησε θετικά και με πήραν και είπαν “είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχουμε το ΟΚ και έτσι σου κάνουμε και επίσημα την πρόταση”». Σημείωσε μάλιστα ότι «όπου παίζεται αυτό το παιχνίδι, οι κριτές είναι είτε τρεις είτε τέσσερις, στις ΗΠΑ -την κοιτίδα αυτών των παιχνιδιών- είναι τέσσερις».

«Από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των τεσσάρων ονομάτων της κριτικής επιτροπής», θύμισε σε άλλο σημείο, «βγήκαν τα γνωστά troll του διαδικτύου και ανέσυραν tweet μου από το 2014 που έλεγε “κλείστε τον Ant1 τώρα, μην δει κανείς” για το περίφημο ντοκιμαντέρ τρεις ημέρες πριν τις εκλογές που έλεγε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει επιστροφή στην δραχμή και εκφόβιζε τον κόσμο … μάλιστα το παραποίησαν, το “κλείστε την τηλεόραση” έγινε “κλείστε το κανάλι”».

Δεύτερο tweet που ανασύρθηκε ήταν ένα του 2013 που «έλεγε “πώς μπορείς να γελοιοποιήσεις έναν σοβαρό άνθρωπο; Βάλε τον κριτή σε talent show” … ένας κριτής βεβαίως μπορεί να γίνει γραφικός, όταν βλέπουμε να λένε τα “είσαι θεός, καταπληπτικός, ανατρίχιασα, κτλ.” … εγώ δεν θα τα έλεγα … αλλά θα ήταν και στοίχημα για μένα, εάν θα μπορούσα να υπάρξω εκεί μέσα ή θα γελοιοποιηθώ κι εγώ».

Ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι όταν άρχισε η επίθεση στο διαδίκτυο «η απάντηση του Ant1 ήταν αυτή που έπρεπε να είναι, ότι “εμείς σε διαλέξαμε κριτή σε μουσικό παιχνίδι, δεν μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές σου απόψεις, είμαστε πολυσυλλεκτικό κανάλι στο οποίο χωρούν όλες οι θέσεις και άλλωστε δεν σε καλέσαμε για πολιτική εκπομπή” … αλλά πολύ εύκολα στις μέρες μας μπορούμε να περάσουμε από το “κανονικό” στο αντικανονικό, βαφτίζοντάς το κανονικότητα. Το πρωί ο δημοσιογράφος των Νέων ζήτησε την απόλυση, το μεσημέρι την πήρε. Είναι πράγματα στα οποία πια πρέπει να συνηθίσουμε, ας ακούγεται κυνικό … Η στάση τους άλλαξε άρδην, από το “σε στηρίζουμε, ο Ant1 είναι πολυσυλλεκτικό κανάλι” … στο “οι κριτές πρέπει να είναι τρεις, το μάθαμε ενώ σας βάλαμε και κάνατε γυρίσματα”, πράγματα παιδικά, όχι σοβαρά. Πρέπει να βρέθηκαν σε πάρα πολύ θέση για να πάρουν αυτή την απόφαση».

Καταλήγοντας, ο κ. Μωραΐτης ξεκαθάρισε ότι «οι παπούδες και οι γονείς μας φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, δεν μπορώ εγώ να πω ότι διώκομαι πολιτικά για ένα talent show, όπως οι λόγοι είναι πολιτικοί … Και αν είχαν πει “είμαστε σε αδιέξοδο, έχουμε πιέσεις, βοήθησέ μας, οι λόγοι είναι πολιτικοί και είναι αυτό κι αυτό”, θα το είχα σεβαστεί, θα ήταν η έντιμη λύση. … Γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα, αυτοί οι άνθρωποι έχουν επιστρέψει όχι με διάθεση να κυβερνήσουν, αλλά να εξαφανίσουν οποιαδήποτε αντίθετη φωνή, θέλουν να μην έχει δουλειά η αντίθετη φωνή, θέλουν να είναι στην ανεργία. Και επειδή όπως κάθε νεοεκλεγείσα κυβέρνηση έχουν τώρα την ανοχή του κόσμου αυτό αντί να λειτουργεί καθησυχαστικά, ότι έχουν χρόνο να κάνουν τις πολιτικές τους, λειτουργεί με τρόπο απίστευτα ρεβανσιστικό».

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Ευαγγελισμός

Ευαγγελισμός: Πειθαρχικές διώξεις σε γιατρούς επειδή αντέδρασαν σε αντιδεοντολογικές απαιτήσεις της διοίκησης

Σύμφωνα με την καταγγελία των εργαζομένων η δίωξη των δύο γιατρών από τη διοίκηση του νοσοκομείου «ασκήθηκε…

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 41χρονος που παρέσυρε την εν διαστάσει σύζυγό του με αυτοκίνητο

ASTYNOMIA FINAL 1

Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 41χρονος που παρέσυρε την εν διαστάσει σύζυγό του με αυτοκίνητο

Μεσολάβησε μήνυση εναντίον του από την 35χρονη για απειλή, μέσω τηλεφώνου, ο 41χρονος συνελήφθη και…

«Βατερλώ» Μεϊμαράκη: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και βγήκε τελευταίος – Άδειασμα από Μητσοτάκη

ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ

«Βατερλώ» Μεϊμαράκη: Δεν εξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και βγήκε τελευταίος – Άδειασμα από Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης είναι σαφές ότι δεν στήριξε την υποψηφιότητα του πρώην προέδρου και ευρωβουλευτή του…