To μπάχαλο του Μητσοτάκη για τον ΠτΔ

«Ωραία, δε θα μείνω χωρίς δουλειά» είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος μόλις ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης στο Βελβεντό Κοζάνης.

ek kmitt 2

 Νωρίτερα, σε «πηγαδάκι» με δημοσιογράφους στο Μετόχι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρωτήθηκε αν αυτή θα είναι η τελευταία επίσκεψή του με την ιδιότητα του Προέδρου και απάντησε:

«Ο Θεός ξέρει…». Οι δημοσιογράφοι όμως επέμεναν: «Και ο Κυριάκος κύριε πρόεδρε;» με τον Π. Παυλόπουλο  να απαντά:  

«Και πάλι μόνο ο Θεός». Οι λίγες αυτές λέξεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνουν και το όλο κλίμα. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει τον σημερινό ΠτΔ ο οποίος πλέον δεν το κρύβει, πως αποχωρεί.

Αν και oι πάντες γνωρίζουν…  καλά ότι δεν υπάρχει επικοινωνία μεταξύ Προέδρου και Πρωθυπουργού. Γι αυτό και απαντά «Ο Θεός ξέρει…».

Όλα δείχνουν πως πάμε για υποψηφιότητα ανθρώπου από τον χώρο του εκσυγχρονιστικού σημιτισμού. Και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι υπάρχει και το όνομα του Ε. Βενιζέλου στον λίστα των πιθανοτήτων. Αν όμως  ο πρωθυπουργός έχει διαπιστώσει την ανάγκη της ενότητας, μπροστά στις δύσκολες ώρες που έρχονται, τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ήταν και πάλι ΠτΔ. Φαίνεται όμως ότι η στόχευση είναι ιδιοτελής και καθόλου πανεθνική.