«Tο μόνο που λείπει είναι να φορέσει ο Μητσοτάκης στολή αστυνομικού»

Ο αντιπολιτευτικός τόνος του ΣΥΡΙΖΑ, επιβάλλεται από τη στάση της Κυβέρνησης τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Πρωινοί Τύποι».

ek ragousis

Όπως είπε η κυβέρνηση έκανε επίδειξη αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς εξαιρώντας από την Επιτροπή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όρισε ο Πρόεδρος του κόμματος, μόνο και μόνο γιατί έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις. Όπως επεσήμανε, όταν τέθηκε ανάλογο αίτημα από τον κ. Παπαγγελόπουλο, αυτό απορρίφθηκε καταδεικνύοντας ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

Σε ότι αφορά το θέμα της εξάρθρωσης της τρομοκρατικής ομάδας «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και των γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ, ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι όταν έγιναν αυτά, ο ίδιος με δηλώσεις του χαιρέτισε την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής και συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των παράνομων υλικών μέσα στην ΑΣΟΕΕ. Μετά από 2-3 μέρες όμως «είδαμε την Αστυνομία να επεμβαίνει στην ΑΣΟΕΕ κάνοντας υπερβολική επίδειξη δύναμης, έχοντας προφανώς εντολές από την πολιτική ηγεσία» είπε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση, «αντί να στήνει ένα επιτελικό κράτος, στήνει αστυνομικό κράτος».

Υποστήριξε δε ότι και μέσα στην ΕΛ.ΑΣ υπάρχουν αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση χειρίζεται επικοινωνιακά τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων. Είπε δε χαρακτηριστικά, ότι “το μόνο που λείπει είναι να φορέσει ο Μητσοτάκης στολή αστυνομικού”.

«Άλλο πράγμα να αφήνουμε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της κι άλλο να την μεταχειριζόμαστε επικοινωνιακά», πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι δέσμιος των προεκλογικών του υποσχέσεων, όταν έλεγε πως από τις 8 Ιουλίου, η κυβέρνηση θα τελειώσει τη βία στα Εξάρχεια και θα εξουδετερώσει τον «Ρουβίκωνα». Όπως αποδείχτηκε δεν κατάφερε ούτε το ένα, ούτε το άλλο και για το λόγο αυτό «επενδύει» στο αστυνομικό κράτος.

Στη συνέχεια κι ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε ότι ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα καταργήσει τα ΜΑΤ και ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε επιτευχθεί «κοινωνική ειρήνη». Αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία η ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου».

Τέλος έκανε λόγο για «χυδαία ψέματα» και προπαγάνδα από την πλευρά της ΝΔ, η οποία έστησε μονταζιέρα για να εμφανίσει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρο Λάππα, να δηλώνει στη συζήτηση της Επιτροπής για τους Ποινικός Κώδικες, ότι οι μολότοφ δεν είναι αδίκημα, ενώ η θέση του, αλλά και ολόκληρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαφορετική.