Μόνο ο Θεοδωρικάκος βλέπει να μειώνεται η εγκληματικότητα-«Άγρια δύση» η Αθήνα χθες το βράδυ

Μείωση κατά 30% της εγκληματικότητας το τελευταίο εξάμηνο, είχε δει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, αλλά η εγκληματικότητα καλά κρατεί. Πλούσιο το αστυνομικό ρεπορτάζ την Παρασκευή, με  μία καταδίωξη στη Νέα Σμύρνη , όπου αατασχέθηκε καλάσνικοφ, πυροβολισμοί στην Πάτρα, επίθεση με μολότοφ σε ΜΑΤ και μια έκρηξη  χειροβομβίδας σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία

5416343 1

«Η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και η ασφάλεια της πατρίδας οφείλουν να είναι συνεχώς η πρώτη μας προτεραιότητα, ήταν προεκλογική μας δέσμευση που γίνεται πράξη με αποφασιστικότητα. Αυτό επιβεβαιώνεται από όλα όσα συνέβησαν στη χώρα τα τρία τελευταία χρόνια, όταν μεγάλες απειλές για την ασφάλεια εκδηλώθηκαν και στην Ελλάδα» , είχε δηλώσει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξη του τον περασμένο μήνα.

Χθες και χωρίς καμία εξήγηση ξήλωσε (με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ αιφνιδιαστικά αξιωματικούς νευραλγικές υπηρεσίες της Ασφάλειας, με το σκεπτικό ότι ήταν αδρανής στην εξιχνίαση υποθέσεων που αφορούσαν την Greek Mafia. Υπενθυμίζεται ότι από τα συνολικά 23 συμβόλαια θανάτου και τα 8 αποτυχημένα, που εκτελέστηκαν την τελευταία πενταετία, ανάμεσα σε πρωταγωνιστικά μέλη της GREEK MAFIA, έχει εξιχνιαστεί μόλις ένα, αυτό του Γιάννη Μακρή, στο Πανόραμα Βούλας το 2018.

Λίγες ώρες μετά το αιφνίδιο ξήλωμα… και λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο τύπο, η εγκληματικότητα καλά κρατεί δείγμα της κυβερνητικής ακαμψίας στα θέματα ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ υπήρχε μια έξαρση από διάφορα επεισόδια, με πιο σοβαρή εκείνη της καταδίωξης  στη Νέα Σμύρνη,  όπου συνελήφθη ένα άτομο και κατασχέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, στις 22.10 το βράδυ της Παρασκευής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε ΙΧ, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να σταματήσει, στην οδό Πλαστήρα 100.

Ο οδηγός όμως ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, με αποτέλεσμα να αρχίσει καταδίωξη και να γίνει κινητοποίηση από την ‘Αμεση Δράση.

Το αυτοκίνητό ακινητοποιήθηκε στην οδό Αδραμυτίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ο συνοδηγός δεν επέβαινε στο όχημα και συνελήφθη μόνο ο οδηγός.

Στο δρόμο, δύο μέτρα μπροστά από το αυτοκίνητο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα καλάσνικοφ, το οποίο εστάλη για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπου διενεργείται προανάκριση

Λίγο αργότερα, επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τα μεσάνυχτα εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Οι νεαροί πέταξαν τις μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, αλλά εξεράγησαν στο δρόμο χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν τρέχοντας. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία.

Πυροβολισμοί στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα, υπήρξε επεισόδιο με πυροβολισμούς  σε κεντρικό καφέ της πόλης

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τρία άτομα βρίσκονταν στο πατάρι του καταστήματος, όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και πυροβόλησε έναν άνδρα.

Από τον πυροβολισμό ο άνδρας τραυματίστηκε στον μηρό.

Χειροβομβίδα σε πολυκατοικία

Τέλος , εκρηξη χειροβομβίδας σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, τα ξημερώματα του Σαββάτου, δείγμα ότι η εγκληματικότητα όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τάκη Θεοδωρικάκου, αλλά υπάρχει έπαρση, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ
 

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…