Μόνο φιλικούς δημοσιογράφους θέλει ο Μητσοτάκης στη «διακαναλική» συνέντευξη στο Λαύριο

Ούτε στο «παρά ένα» των εκλογών δεν τολμάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντιμετωπίσει τον Τύπο.

mitsotakis ert

Ενώ είχε προαναγγείλει σειρά ανοιχτών συνεντεύξεων Τύπου, τελικά την Κυριακή θα παραχωρήσει μία «διακαναλική» στο Λαύριο, με δημοσιογράφους… συγγενείς και φίλους.

Μία ακόμα συνέντευξη Τύπου απολύτως αποστειρωμένη και σε προστατευμένο περιβάλλον, με ερωτήσεις μόνο στους τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ετοιμάζεται να παραχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Κυριακής στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, παρότι η συνέντευξη είναι ανοιχτή σε συμμετοχές δημοσιογράφων, ήδη το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώνει «άτυπα» πως ερωτήσεις θα λάβουν μόνο δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών και πως η διαδικασία θα είναι fast track.

Βέβαια, στο Documento είναι συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Τα ίδια μας έκανε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2019, το 2020, το 2021 και το 2022. Το ίδιο επανέλαβε και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο του 2023 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Τότε μάλιστα, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να παραχωρήσει ο πρωθυπουργός «κύκλο θεματικών συνεντεύξεων Τύπου». Τελικά, με εξαίρεση ελάχιστες στην επαρχία, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν παραχώρησε καμία άλλη, με αυτή στο Λαύριο να είναι η μόνη ευκαιρία για το σύνολο των μεγαλύτερων ΜΜΕ της χώρας να του θέσουν ένα δημοσιογραφικό ερώτημα.

Φυσικά, θα ήταν αφελές να περιμέναμε πως σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ο Κυρ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του θα ρίσκαραν να δώσουν το δικαίωμα στο Documento να απευθύνει ερώτηση στον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Όμως πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει. Όχι απλώς αποκλείεται το Documento, αλλά και κάθε δημοσιογραφική φωνή που δεν κάνει τον αντίλαλο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο αντιπροσωπευτική τελευταία συνέντευξη «Τύπου» δεν θα μπορούσε να παραχωρήσει.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…