Απίστευτες ελλείψεις στο ΣΔΟΕ διαπίστωσε ο Αλ. Τσίπρας-Μόνο 25 περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί

[…]

tsipras sdoe

Τα κεντρικά γραφεία του ΣΔΟΕ στην Αθήνα επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για να δει ιδίοις όμμασι τα τεράστια προβλήματα και τις αδυναμίες της υπηρεσίας στη μεγάλη υπόθεση αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής, όπως ανέφερε ο ίδιος.

«Οι πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και οι ελλείψεις σε υποδομές, οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων, κατά την άποψή μας, δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα. Υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα» λέει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε γραπτή του δήλωση.  

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Τσίπρας από τις 2062 περιπτώσεις της λίστας Λαγκάρντ, μέσα σε δυο χρόνια έχουν ελεγχθεί μόλις 25. Για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται σήμερα μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρία άλλων υποθέσεων. Κι αυτό, ενώ σε περίπου ενάμισι χρόνο, στο τέλος του 2015 συγκεκριμένα, η υπόθεση θα παραγραφεί. Σημειωτέων ότι από αυτές τις 25 υποθέσεις που ελέγχθηκαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκατομμύρια φόροι.

«Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει – που λέει και ο λαός μας – όχι δέκα μέρες, αλλά δέκα χρόνια κοσκινίζει», αναφέρει σχετικά ο Αλέξης Τσίπρας και συμπληρώνει ότι: «αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας, από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση των μισθών και των συντάξεων, από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία ακίνητη περιουσία, να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών».

Ο κ. Τσίπρας μιλά επίσης για την ανάγκη δημιουργίας και στελέχωσης ειδικής υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών που θα ασχοληθεί με τις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής. Με τη Λίστα Λαγκάρντ, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες off – shore εταιρίες, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση.

«Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και η θεσμοθέτηση ενός δίκαιου, διαφανούς και σταθερού φορολογικού συστήματος, πάνω απ’ όλα απαιτούν πολιτική βούληση» εξηγεί και καταλήγει τονίζοντας ότι: «η παραπαίουσα δικομματική κυβέρνηση των Μνημονίων δεν έχει αυτή τη βούληση.  Ήρθε, όμως, η ώρα να δώσει λογαριασμό. Για τις πράξεις, αλλά  και για τις παραλήψεις της. Όσοι νομίζουν, δε, ότι θα χρησιμοποιήσουν τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι».

Η ελπίδα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την εξάλειψη της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων βρίσκεται στην κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, βρίσκεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του λαού μας.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…