Μονεμβασιά: Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος – Το αίτημα που υπέβαλλε στην ανακρίτρια ο Κούγιας

Νέες μαρτυρίες έρχονται στη δημοσιότητα αναφορικά με το φριχτό τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Μονεμβασιά - Διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων ζητεί ο Κούγιας.

5250413 1

Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα – Τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων για τον 52χρονο οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε δύο ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι στη Μονεμβασιά, ζητεί με αίτημα που υπέβαλλε στην ανακρίτρια Σπάρτης ο Αλέξης Κούγιας.

Συνεχίζει να σοκάρει η υπόθεση με τον 52χρονο οδηγό, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ – και για ανεξήγητους προς το παρόν λόγους ως προς το κίνητρό του – παρέσυρε επανειλημμένα δύο ηλικιωμένους άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει μετά από απανωτές προσπάθειες.

Μαρτυρίες πως είχε συνοδηγό ο 52χρονος

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο περιέγραψε στον ΑΝΤ1 όσα συνέβησαν την ώρα του περιστατικού. Ο Κώστας Κάλλας ήξερε και τους τρεις, τον δράστη και τα δύο θύματα. Παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να δώσει μια λογική εξήγηση για τα όσα εκτυλίχθηκαν. «Δεν νομίζω ότι γνωρίζονταν μεταξύ τους ή ότι υπήρχαν προηγούμενα» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση, το μυαλό μου δεν πάει πουθενά» τόνισε. «Δεν γίνεται να μην καταλάβει ότι τον έσερνε. Γύρισε και παρέσυρε και τον άλλον. Τρελάθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Κάλλα ο 52χρονος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «Πείτε μου ότι έβλεπα όνειρο».

Παράλληλα ο αυτόπτης μάρτυρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο μέσα στο αυτοκίνητο.

Διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικών εξετάσεων ζητεί ο Κούγιας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου από την πρώτη στιγμή έχει υποστηρίξει ότι ο δράστης πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Για το λόγο αυτό ζητεί τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να διαπιστωθεί «η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα η διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών, η οποία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τη σε βάρος του ποινική διαδικασία». 

Αναλυτικά το αίτημα που υπέβαλλε στην ανακρίτρια Σπάρτης ο Αλέξης Κούγιας:

«Εκκρεμεί ενώπιόν Σας, η υπό Α.Β.Μ.  δικογραφία στην οποία κατηγορείται ο ως άνω εντολέας μου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας.

Δια της παρούσης αιτούμαι κατ’ αρ. 80 & 200 Κ.Π.Δ. τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η ψυχική κατάσταση του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα να διαπιστωθεί η διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών, η οποία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τη σε βάρος του ποινική διαδικασία.

Ειδικότερα, η κατάσταση διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του κατηγορουμένου προκύπτει από το πλήθος των μαρτυρικών καταθέσεων που υπάρχουν ήδη στη δικογραφία, καθώς όλοι οι μάρτυρες στις καταθέσεις τους αναφέρουν έναν άνθρωπο που μέχρι τις 22.00 του προηγουμένου Σαββάτου, έχαιρε της εκτιμήσεως όλης της περιοχής, δεν είχε πειράξει ούτε ένα μυρμήγκι, είχε το προφίλ ενός ευγενούς ανθρώπου με καλοσύνη που είχε αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα των υπερήλικων γονέων του και γι’ αυτό δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια, ενώ από τους γονείς του η μητέρα του πάσχει από διπολική διαταραχή, ανίατη ψυχιατρική πάθηση που εκδήλωσε σχεδόν στην ίδια ηλικία με αυτήν που βρίσκεται σήμερα ο κατηγορούμενος.

Σε αντιδιαστολή όλων αυτών, διαβάζοντας αυτή τη δικογραφία και αυτές τις μαρτυρικές καταθέσεις που έχουν ληφθεί από τρίτους, άσχετους με τον κατηγορούμενο, ανθρώπους, διαπιστώνουμε ότι περιγράφουν όλοι μια εκτός λογικής συμπεριφορά του ανθρώπου αυτού, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από το έγκλημα. Και συγκεκριμένα η αιφνίδια και αλλοπρόσαλλη αλλαγή στην συμπεριφορά αυτή του κατηγορούμενου διαπιστώνεται από τους μάρτυρες:

          1. Αναφέρουμε ρητώς ότι ήταν αδύνατον να επικοινωνήσει λογικά ο κατηγορούμενος είτε με το δικηγόρο του είτε με τους αστυνομικούς που τον φυλάσσουν στο αστυνομικό τμήμα Σκάλας και τον οποίο οι αστυνομικοί συνάδελφοί τους για λόγους προστασίας του και για λόγους δικής τους προστασίας από τη μανιακή συμπεριφορά του, τον είχαν, προ ολίγης ώρας, οδηγήσει στο δημόσιο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου του έχουν γίνει ενέσεις ηρεμιστικών και τους έχουν παραδοθεί βαρύτατα ηρεμιστικά για να του χορηγούν, ώστε να μην κινδυνεύει από τη μανιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, η ζωή του και η ζωή τους.

         2.  Παρόλα αυτά η επιθετική συμπεριφορά του κατηγορούμενου εξακολουθεί να υφίσταται έναντι όλων, τόσο των αστυνομικών όσο του πληρεξούσιου δικηγόρου του, τον οποίο μάλιστα αποπειράθηκε να κλειδώσει στο κελί μαζί του, ενώ έδιωχνε τους συνεργάτες του γραφείου μας, οι οποίοι προσπαθούσαν να συνομιλήσουν μαζί του.

          3. Ατυχώς, ο άνθρωπος αυτός κρατείται λες και είναι ένας υγιής κατηγορούμενος, ενώ πρόκειται για έναν άνθρωπο, με τον οποίο είναι αδύνατον να κάνεις μαζί του, έστω για λίγα δευτερόλεπτα, μια λογική συζήτηση, όπως διαπίστωσα και εγώ ως πληρεξούσιος δικηγόρος του από την επικοινωνία που είχα μαζί του. Ο άνθρωπος αυτός θα έπρεπε να βρίσκεται, από την πρώτη στιγμή υπό την επίβλεψη ψυχιάτρων.

          4. Επιπλέον, παρανόμως λήφθηκε κατά την προδικασία η κατάθεση του κατηγορουμένου στις 05.00 της 08.05.2022, ενώ η έκθεση σύλληψης του έγινε στις 02.00 και στο ενδιάμεσο ουδέποτε επικοινώνησε με τους δικηγόρους του, ενώ υποβλήθηκε σε πληθώρα εξετάσεων αίματος και ούρων, με αποτέλεσμα να απολογηθεί εξαντλημένος, ενώ βρισκόταν στην κατάσταση της μανιακής κρίσεως, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ακόμη και τώρα.

          5. Επειδή είναι εμφανές ότι απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις επιστήμης για τη διαπίστωση της ψυχικής και πνευματικής κατάστασης και της ειδικότερης ψυχικής ασθένειας του κατηγορουμένου.

          6. Επειδή,  αν η κατάσταση της ψυχικής ασθένειας προκύψει πριν το τέλος της ανάκρισης, ο ανακριτής υποχρεωτικά διατάσσει την τοποθέτηση του κατηγορουμένου σε δικαστικό ψυχιατρείο και σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιο, σε άλλο ψυχιατρείο, κατά προτίμηση δημόσιο, παραγγέλλοντας τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, χωρίς να εμποδίζεται από το λόγο αυτό στην ενέργεια των αναγκαίων πράξεων για τη βεβαίωση του εγκλήματος (ά. 80 παρ.3 ΚΠΔ).

          7. Επειδή ευθέως από το νόμο παρέχεται στον κατηγορούμενο το δικαίωμα να αιτηθεί τη διενέργεια της ως άνω πραγματογνωμοσύνης.

          8. Επειδή τυχόν μη απάντηση επί του παρόντος αιτήματος συνιστά τόσο έλλειψη ακρόασης όσο και παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων κατά το αρ. 171 παρ. 1 εδ. δ’ Κ.Π.Δ. και το αρ. 6 παρ. 3 Ε.Σ.Δ.Α.

          9. Επειδή τα ανωτέρω είναι νόμιμα, βάσιμα και αληθή.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ – ΑΙΤΟΥΜΑΙ

Όπως γίνει το παρόν αίτημα τυπικά και ουσιαστικά δεκτό.

Όπως διατάξετε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης κατ’ αρ. 80 & 200 Κ.Π.Δ. για το πρόσωπό του κατηγορουμένου, διατάσσοντας την μεταγωγή του στο Ψυχιατρικό Τμήμα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, προκειμένου να βεβαιωθεί η ψυχική του κατάσταση, να διερευνηθεί η διατάραξη των πνευματικών του λειτουργιών και να διαπιστωθεί η ψυχική νόσος, από την οποία πάσχει, και η αδυναμία του να αντιληφθεί τη σε βάρος του διαδικασία.

Σπάρτη, 10/5/2022

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Αλέξιος Κούγιας.»

 

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο