Newsroom

Newsroom

Μοναδικές φωτογραφίες αναδεικνύουν τις μεγάλες ταξικές διαφορές στο Κέιπ Τάουν (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ με τίτλο "Άνισες Εικόνες" ο φωτογράφος Τζόνι Μίλερ χρησιμοποίησε ένα αεροσκάφος για να αναδείξει την ανισότητα που υπάρχει στην πόλη της Νότιας Αφρικής.

576adc7c1dc524ad4c8b48d3

“Οι διαφορές στον τρόπο με τον οποίο ζουν οι άνθρωποι σε μία πόλη συχνά είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή όταν κανείς την παρατηρεί από μέσα. Η ομορφιά του να μπορεί κανείς να πετάει και να αντικρίζει τον κόσμο από ψηλά, προσφέρει μία νέα προοπτική του, ενώ συχνά μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα όπως είναι. Κοιτάζοντας την πόλη από το ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων, αναδύονται απίστευτες σκηνές ανισότητας και ταξικών διακρίσεων”, επισημαίνει ο ίδιος ο φωτογράφος.

Ο φωτογράφος πραγματοποίησε αρκετές έρευνες για τον τρόπο που αναπτύχθηκε η πόλη και διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις κοινότητες διαμορφώθηκαν με βάση τις φυλετικές και ταξικές διακρίσεις, ενώ άλλες αναπτύχθηκαν οργανικά με βάση τις ανάγκες και την καθημερινότητα των κατοίκων. Πολλές από αυτές τις εικόνες ήταν το αποτέλεσμα των πολιτικών του απαρτχάιντ, του φυλετικού διαχωρισμού που είχε επιβληθεί με νόμους. Και ενώ οι πολιτικές αυτές εξαλείφθηκαν επίσημα πριν από 22 χρόνια, στην πραγματικότητα πολλά από αυτά τα εμπόδια και οι ανισότητες που έχουν δημιουργήσει εξακολουθούν να υπάρχουν και να επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο τη ζωή των κατοίκων.

Το Κέιπ Τάουν είναι πολύ γνωστό για το λιμάνι του, τη χλωρίδα της περιοχής και για δύο μοναδικά γεωγραφικά χαρακτηριστικά: Το Τραπεζοειδές Όρος (Table Mountain) που δεσπόζει πάνω από την πόλη και το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας, περί τα 30 χιλιόμετρα νότια. Εξαιτίας και αυτών των χαρακτηριστικών είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός στη Νότια Αφρική.