Μολότοφ, πέτρες και χημικά στα Εξάρχεια μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ένταση επικρατούσε ως αργά το βράδυ της Τρίτης στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Σε 28 προσαγωγές και 6 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία.

5846f8af1dc52411568b4752

Επεισόδια έλαβαν χώρα έως αργά το βράδυ στα Εξάρχεια, μετά το τέλος της μεγάλης πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στην περιοχή των Εξαρχείων στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Μπουμπουλίνας, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες Μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας βολής, πέτρες και βεγγαλικά, ενώ έέκαψαν και κάδους σκουπιδιών. 

Στην πλατεία των Εξαρχείων αντιεξουσιαστές ξήλωσαν μάρμαρα από πεζοδρόμια και εισόδους πολυκατοικιών, ενώ ομάδα αντιεξουσιαστών είχε στήσει οδοφράγματα με λάστιχα αυτοκινήτων και ζαρντινιέρες στην οδό Μπενάκη, όπου όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πυρπολήθηκε κι ένα αυτοκίνητο. Ταυτόχρονα, ένταση επικράτησε και σε άλλους δρόμους της περιοχής όπως η οδός Τοσίτσα, η Σπυρίδωνος Τρικούπη αλλά και η Χαριλάου Τρικούπη, με την Αστυνομία να έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 28 προσαγωγές, εκ των οποίων κρατούνται έξι άτομα. Παράλληλα περικυκλωμένο από τις αστυνομικές δυνάμεις είναι το Πολυτεχνείο. 

Γ. Καμίνης: Είμαι αγανακτισμένος

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κάλεσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», με αφορμή τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

«Ευθύνες για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη», συμπληρώνει ο κ. Καμίνης, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter.

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια, για μία ακόμη φορά, σε πεδίο μάχης», σχολιάζει ο δήμαρχος Αθηναίων και προσθέτει ότι «είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός ΕΛΑΣ να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν πολίτες που έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο πολίτη».





Σύμφωνα με την Αστυνομία η πορεία στην οποία μετείχαν περίπου 1.500 άτομα είχε διασπαστεί νωρίτερα σε δύο κομμάτια και ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις. Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται εν τω μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες περί τους 3.000 αστυνομικούς. Το μεσημέρι πάντως, περίπου στις 12:30 υπήρξε μια μικρή ένταση στην οδό Ακαδημίας όταν ομάδα αναρχικών έριξε πέτρες προς την πλευρά των αστυνομικών. Μάλιστα οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο σκουπιδιών, ωστόσο τα επεισόδια δεν επεκτάθηκαν.  



Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 9 το βράδυ, στον τόπο της δολοφονίας, στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Όπως και το πρωί σε διάφορες περιοχές της χώρας (Αθήνα, Πάτρα κ.ά.), και το απόγευμα συγκεντρώσεις και πορείες οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, ο Βόλος, η Καλαμάτα, το Αγρίνιο, η Λάρισα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Λαμία, η Καβάλα, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη και η Ρόδος.  



* Φωτογραφίες: Eurokinissi

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

6184096

Αμετανόητος ο Βαρτζόπουλος: «Η έκφρασή μου “η γυναικοκτονία έχει βιολογική βάση” είναι σωστή επιστημονικά»

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στις αδιανόητες δηλώσεις του για τις γυναικοκτονίες

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

γεωργια

Άναψαν τα αίματα» στο κοινοβούλιο της Γεωργίας: Βουλευτής χτύπησε στο κεφάλι συνάδελφό της με ένα μπουκάλι νερό (video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

5862941

Καιρός: Άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας τη Μεγάλη Εβδομάδα – Ποιοι θα ψήσουν με βροχή

Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί…