Μοιράζει χρήμα ο Άδωνης: Με φωτογραφική διάταξη δόθηκαν 960.000 ευρώ στον Οργανισμό του Φλογαΐτη (Pdf)

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν για επιχορηγήσεις σε οργανισμούς εκλεκτών στην κυβέρνηση καθηγητών, αλλά όχι για δωρεάν τεστ!

georgiadis

Μπορεί χρήματα να μην διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν δωρεάν τεστ για τον covid 19 όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο χρήματα για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό που διευθύνει ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης υπάρχουν. Ναι καλά διαβάσατε, πρόσφατα δόθηκαν ως επιχορήγηση περί τα 960.000 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προΐσταται πολιτικά ο Άδωνης Γεωργιάδης και μάλιστα με φωτογραφική διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2021 αναρτήθηκε στη Διαύγεια μία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου προΐσταται πολιτικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Η απόφαση, την οποία υπέγραφε η υπηρεσιακή γραμματέας του υπουργείου, αφορούσε στην «Καταβολή επιχορήγησης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου για το έτος 2021» (EPLO). Πρόκειται για τον Οργανισμό στον οποίο διευθυντής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδων Φλογαΐτης. Ένα πρόσωπο με υψηλές προσβάσεις και εξαιρετικά προνομιακές σχέσεις με τη ΝΔ διαχρονικά που από ότι φαίνεται απολαμβάνει της εύνοιας και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ΕΟΔΔ άλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει το Hot Doc από το 2012 αποτελεί δικό του δημιούργημα. Ξεκίνησε να λειτουργεί ως ΜΚΟ το 1995 και στη συνέχεια εξελίχτηκε σε διεθνή οργανισμό με διαδικασίες και πολιτικές αποφάσεις που εγείρουν ερωτήματα.

Το ύψος της επιχορήγησης προς τον ΕΟΔΔ ανέρχονταν σε 960.000 ευρώ. Είναι εντυπωσιακό ότι την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ρίχνει λεφτά με το σταγονόμετρο στο δημόσιο σύστημα Υγείας και οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους τα τεστ για τον κορονοϊό σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το υπουργείο του Άδωνη Γεωργιάδη εμφανίζεται ιδιαίτερα γαλαντόμο με τον Οργανισμό του εκλεκτού της ΝΔ, καθηγητή Φλογαΐτη.

Επιχορήγηση με φωτογραφική διάταξη

Ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο τρόπος όμως με τον οποίο δόθηκε η επιχορήγηση από το υπουργείο όπου προΐσταται ο Άδωνης Γεωργιάδης. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην απόφαση επιχορήγησης, στις 12 Νοεμβρίου του 2021 απεστάλη «ενημερωτικό σημείωμα» από το γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη. Το σημείωμα αφορούσε στην «επιχορήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου σύμφωνα με το άρθρο 59 του ν. 4811/2021».

 

adonis1

adonis2

Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2021. Επρόκειτο για ένα νόμο που αφορούσε στην «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων αρμοδιότητας Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Υποδομών και Μεταφορών, Υγείας και Τουρισμού, ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες και την ενίσχυση της ανάπτυξης και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις». Το άρθρο 59 ωστόσο έδινε τη δυνατότητα στο υπουργείο όπου προΐσταται ο Άδωνης Γεωργιάδης να επιχορηγεί διεθνείς οργανισμούς με δραστηριότητα στην Ελλάδα. Ακόμη και αν οι οργανισμοί αυτοί επιχορηγούνταν και από άλλους φορείς.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δύναται να προσφέρει οικονομική υποστήριξη ή επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό του σε διεθνείς οργανισμούς, που έχουν φυσική παρουσία με δραστηριότητα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως και παραλλήλως προς άλλες τυχόν προβλέψεις περί οικονομικής εισφοράς στον εκάστοτε οργανισμό», ανέφερε το άρθρο 59 του συγκεκριμένου νόμου που έδινε τη δυνατότητα στο υπουργείο που προΐσταται ο Άδωνις Γεωργιάδης να δώσει χρήματα στον ΕΟΔΔ.

Λεφτά υπάρχουν λοιπόν για επιχορηγήσεις σε οργανισμούς εκλεκτών στην κυβέρνηση καθηγητών, αλλά όχι για δωρεάν τεστ!

 

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…