«Μοίρασε» πάλι ελπίδες ο Μητσοτάκης για το προσφυγικό-Απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του

Mετατόπιση ευθυνών για το προσφυγικό προσπάθησε να κάνει ο πρωθυπουργός  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής.

NewsRoom 13/09/2020 | 14:29

Την ήδη αποτυχημένη κυβερνητική πολιτική για την επίλυση του προσφυγικού ζητήματος, θέλησε να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός έριξε... την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην Μόρια, στην προηγούμενη κυβέρνηση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για εκβιασμό... από μεριές των προσφύγων με σκοπό να βλάψουν την κυβέρνηση: «Για αυτό που έγινε στη Μόρια «υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες, μην έχουμε αμφιβολίες ότι κάποιες πρόσφυγες και μετανάστες θέλησαν να εκβιάσουν την κυβέρνηση για την αποχώρησή τους από το νησί» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να μιλήσει ότι το πρόβλημα στη Μόρια  πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ευκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε  τη δημιουργία μιας «μόνιμης δομής στη Μυτιλήνη που δεν θα κουβαλάει την αρνητική παρακαταθήκη της Μόριας.  θα μετατρέψουμε το πρόβλημα σε ευκαιρία» είπε. 

Μοίρασε φρούδες ελπίδες για την Μυτιλήνη

Συνεχίζοντας το κυβερνητικό αφήγημα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το κράτος ήταν παρών και είναι παρών,  δείχνοντας μια φωτογραφία από τη δημιουργία του προσωρινού καταυλισμού, έκανε λόγο για υποδειγματικές συνθήκες, πολύ καλύτερες από τη Μόρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκληματική τακτική του στο προσφυγικό καθώς ανέφερε: «Δεν μπορούμε να αποτύχουμε για δεύτερη φορά στο προσφυγικό» είπε αναφερόμενος στη στάση της ΕΕ και μίλησε για μια δίκαιη κατανομή των προσφυγικών ροών.

«Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα αν η κυβέρνηση δεν είχε καταφέρει να περιορίσει δραστικά μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός 

Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας ενεργητικής φύλαξης των συνόρων είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι για τη κυβέρνηση αυτή η θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται. Είναι πράξη εθνικής κυριαρχίας κατέληξε.

 

«Αποκάλυψη» Μητσοτάκη: Έχουν βρεθεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Την ύπαρξη δεκάδων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στον προσφυγικό πληθυσμό που έχει καταφύγει στο Καρά Τεπέ μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έχουν γίνει δύο χιλιάδες τεστ και ότι έχουν βρεθεί δεκάδες θετικοί στο άτυπο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, οι οποίοι, κατά τη δήλωσή του, έχουν ήδη απομονωθεί. Να τονίσουμε ότι η  η κυβέρνηση είχε προειδοποιηθεί στον πιο επίσημο τόνο για τους κινδύνους σε επίπεδο ασφάλειας και υγείας στο ΚΥΤ της Μόριας από τους χειρισμούς της.