Newsroom

Newsroom

Μνημείο αισχρής τυμβωρυχίας από Μητσοτάκη: «Μετρούσαμε φέρετρα, μετράμε στρέμματα»

Νέο ρεκόρ χαμηλού επιπέδου άγγιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

5362026

Σε μια πρωτοφανή και αισχρή για τα κοινοβουλευτικά χρονικά κίνηση τυμβωρυχίας προχώρησε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, αμέσως μετά την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ψύχραιμος και έτοιμος να αναγνωρίσει λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μερικά λεπτά στην ανάγνωση μιας πραγματικά ανατριχιαστικής επιστολής της κόρης ενός από τα θύματα στο Μάτι, με την οποία εξέφραζε την άποψή της για την αναγκαιότητα των εκκενώσεων κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών.

Η ωμότητα των εικόνων που περιγράφονται στην επιστολή αναπαράχθηκαν από τον πρωθυπουργό προκαλώντας αμηχανία στην αίθουσα, όμως το μαύρο σόου του πρωθυπουργού δεν κορυφώθηκε στη φράση για τη μητέρα «που είχε γίνει κούτσουρο» και το «λιωμένο δέρμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κορύφωσε την ομιλία του αποκαλύπτοντας το πραγματικό του πρόσωπο συμπυκνωμένο σε μια σοκαριστική φράση: «Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

«Βάλαμε τον πήχη ψηλά και με θάρρος λέμε πως σε ό,τι αφορά στην πολιτική για το περιβάλλον περάσαμε κάτω από τον πήχη που βάλαμε εμείς. Δεν είστε εσείς ο πήχης, δεν συγκρινόμαστε με εσάς. Δυσκολεύομαι να καταλάβω το μαύρο χιούμορ σας με το 112 ότι ο λαός θα μας στείλει μήνυμα εκκένωσης» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Εσείς τρία χρόνια μετά το Μάτι πως απαντάτε σε αυτήν την κυρία, που λέει πως θα αισθανόσουν εάν έκλαιγες πάνω από τη μητέρα σου που είχε γίνει κούτσουρο; Ούτε σήμερα έχετε καταλάβει τι έγινε στο Μάτι. Εσείς που στήνατε επικοινωνιακό σόου με τους Υπουργούς και λέγατε στους πυρόπληκτους τι να τα κάνετε τα 2.000 ευρώ. Σας ασκήσαμε κριτική για το άθλιο επικοινωνιακό σόου που στήσατε ενώ γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί. Ποτέ δεν ζητήσατε συγγνώμη, δεν έχετε ούτε σήμερα καμία ενσυναίσθηση. Ο λαός θα θυμάται πως στη μία τραγωδία μετρούσαμε στρέμματα και στην άλλη φέρετρα».

Βεβαίως, λίγο αργότερα, και μιλώντας για την ταχύτητα χορήγησης των επιδοτήσεων μετά από φυσικές καταστροφές έσπευσε να ξαναφορέσει το «ευγενικό του προσωπείο», λέγοντας ότι δεν θέλει να κάνει συγκρίσεις.

Συγκρίσεις μόνο μεταξύ στρεμμάτων και φέρετρων λοιπόν…

Το επίμαχο σημείο της ομιλίας μετά το 11.50:

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…