ΜΜΜ: Τι ώρες θα κινηθούν την Πρωτομαγιά – 24ωρη απεργία

Απεργία έχουν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι των ΜΜΜ στην Αθήνα.

metro 1

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ κοινοποιούν ότι την Πρωτομαγιά θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία. Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, για όλα τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή ηλεκτρικό και τραμ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ για την απεργία μετρό:

«Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια (137) από εκείνη την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, οι αγώνες όμως για ανθρώπινα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία έχουν πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια), δεν είναι μόνο επίκαιροι αλλά και απαραίτητοι!

Τα Σωματεία μας, αποτίνουν φόρο τιμής στην ιερή αυτή ημέρα και ενώνουν τη φωνή τους με όλες τις συλλογικότητες, ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση που έχουν οδηγήσει το λαό όλες οι μέχρι τώρα εφαρμοσμένες αντεργατικές διατάξεις της νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης.

Ζητάμε:

Κατώτατο μισθό, αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων,
Ουσιαστικές αυξήσεις στα εισοδήματά μας,
Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό,
Δημόσιο και Καθολικό Σύστημα Υγείας.
Οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες,
Διεκδικούμε προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι οργανικές ανάγκες της επιχείρησης με μόνιμο προσωπικό για τη εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Μέσου, προς όφελος των επιβατικού κοινού.

Συμμετέχουμε καθολικά στην 24ωρη Απεργία, που κήρυξαν για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ η ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ και συμμετέχουμε, επίσης, στην απεργιακή συγκέντρωση στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 π.μ.»
Στάση εργασίας στα λεωφορεία και τρόλεϊ

Σύμφωνα με ανακοινώσεις, τόσο του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ όσο και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τη Δευτέρα 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ως εκ τούτου τα λεωφορεία και τρόλεϊ τη Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 θα κυκλοφορούν από 09:00 έως 21:00.

Παράλληλα, τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να κινηθούν κανονικά.
ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, για την Εργατική Πρωτομαγιά, αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Η κινητοποίηση που γίνεται σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαϊου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…