ΜΜΕ στην υπηρεσία της ξενοφοβίας και του σεξισμού

Από το «Μακελειό» και τη «Δημοκρατία» ως τα πρωινάδικα με τον Λιάγκα και την Τσιμτσιλή, όλα τα «μπουμπούκια» του ρατσισμού ανθίζουν στον κήπο της ενημέρωσης

tripod 3364540 1920

Από την εφημερίδα «Δημοκρατία» στην «Ελεύθερη Ωρα» και στο «Μακελειό». Από την «εφημερίδα» «Στόχος» των χρυσαυγιτών στη Σταματίνα Τσιμτσιλή, στον Λιάγκα και τον Αρνιακό. Από τον Βελόπουλο στον Μπογδάνο και… πάει λέγοντας. Ο κατάλογος είναι μακρύς και κουραστικός. Το νόημα είναι ένα. Προάγουμε τον ρατσισμό σε όλες του τις εκφάνσεις. Σημαντική μερίδα των εγχώριων ΜΜΕ, πατώντας ειδικότερα τα τελευταία χρόνια στις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο βγάζοντας το ένα ρατσιστικό δημοσίευμα μετά το άλλο.

Δημοσιογράφοι γράφουν για λαθραίους ανθρώπους λες και πρόκειται για άψυχα αντικείμενα· για κούτες τσιγάρων που κάποιοι τις περνούν παράνομα στη χώρα για να οικονομήσουν. Αρκετοί από αυτούς, που έχουν υμνήσει ακόμη και τον Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής, για να μην πούμε για τον Παπαδόπουλο, μας λένε τα ίδια από τη θέση του βουλευτή. Δυστυχώς, αρκετά ΜΜΕ έχουν ξεχάσει τη λέξη ανθρωπιά.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΣΧΟΛΗ

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς για τα ρατσιστικά παραληρήματα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ως δημοσιογράφου. Δημοσιογράφου που, όπως έχει αποκαλύψει το Documento, ουδέποτε υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες. Ο Μπογδάνος πάτησε ακριβώς πάνω σ’ αυτήν τη ρατσιστική ρητορική για να εκλεγεί βουλευτής και να γεμίζει το μυαλό ψηφοφόρων του και μη με αυτό που μάλλον ήθελαν να ακούσουν.

«Βεβαίως μπορούν να πάνε πρόσφυγες στα ξερονήσια. Δεν πρέπει να έχουμε ταμπού! Είναι χώροι για να φιλοξενήσουμε κάποιους. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα ταμπού, να ξεπεράσουμε τα κόμπλεξ του παρελθόντος, τα μετεμφυλιακά και τα δικτατορικά» ξεστόμισε με μεγάλη ευκολία ο Μπογδάνος. Και συνέχισε: «Η στόχευση είναι να χρησιμοποιηθούν νησιά αραιοκατοικημένα, απομονωμένα. Εφόσον υπάρχει η στόχευση, γιατί όχι; Είμαστε πια μια άλλη γενιά. Το ΚΚΕ είναι απολύτως νόμιμο κόμμα και πυλώνας του πολιτειακού μας συστήματος. Δεν μπορεί ο Ελληνας να έχει ίσα δικαιώματα με τον μετανάστη, τι να κάνουμε, έτσι είναι».

Μόνο ο Μάκης Βορίδης –ο άνθρωπος που έτρωγε σε χουντογλέντια μέχρι πρόσφατα και που στο παρελθόν διαδέχτηκε με τις ευλογίες και την εντολή του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου τον Νίκο Μιχαλολιάκο της Χρυσής Αυγής στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής ΕΠΕΝ– και ο Αδωνης Γεωργιάδης θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει τέτοια ρητορική σε τόσο λίγες αράδες. Βασικά, όσο το σκέφτεται κανείς τόσο περισσότερους βρίσκει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα όσα έγραφε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο νυν βουλευτής της ΝΔ και πρώην δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος. Από πογκρόμ κατά των μεταναστών μέχρι θαυμασμό στον Μιχαλολιάκο που «παραμένει τόσα χρόνια σταθερός στις απόψεις του». Ενώ πρόσφατα δεν μας εξέπληξε η περίφημη on air δήλωσή του «αν τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες, θα πούμε πω πω το παιδί».

«ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ» ΚΑΙ «ΠΕΡΣΟΝΕΣ»

Πρωτοσέλιδα επί πρωτοσέλιδων της «Ελεύθερης Ωρας» μιλούν για λαθρομετανάστες και λαθροφαμίλιες που έχουν αιχμαλωτίσει την Ελλάδα. Στα… διαμάντια της εφημερίδας ανήκουν και τα πρωτοσέλιδα «Βουλή τραβεστί» και «Μας γαμούν χωρίς έλεος οι λαθρομετανάστες». Και στη «Δημοκρατία» όμως βλέπουμε σχεδόν καθημερινά ρεπορτάζ και πρωτοσέλιδα για λαθραίους, λαθρομετανάστες κ.λπ. Στο «Μακελειό» του γνωστού για τον ρατσιτσικό και σεξιστικό οχετό του έχουμε δει κάμποσα τέτοια άρθρα. Για τον χρυσαυγίτικο «Στόχο» τα λόγια είναι περιττά. Κάθε νοήμων άνθρωπος αντιλαμβάνεται. Και περνάμε στα «λαϊφσταϊλάδικα». «Είναι θέμα παιδείας, οι άνθρωποι που έρχονται ως μετανάστες είναι μαθημένοι ακόμη και να μην έχουν να φάνε να κάνουν πέντε και έξι παιδιά.

Ο Ελληνας στην περίοδο της κρίσης με το ζόρι έκανε ένα παιδί και αυτό για να πει ας πούμε “έγινα γονιός”» ξεστόμισε on air η Σταματίνα Τσιμτσιλή, για να καταλήξει: «Βλέπεις τους μετανάστες, που είναι με την κοιλιά στο στόμα και μπαίνουνε στη βάρκα! Και δεν τους νοιάζει! Ο Ελληνας αν δεν κάνει τον προγραμματισμό να σκεφτεί “θα ’χω να σπουδάσω το παιδί μου, να το ταΐσω, να το φροντίσω;” δεν θα κάνει δεύτερο».

Απ’ όλα όσα θα μπορούσε να έχει σχολιάσει μια παρουσιάστρια που είναι βουτηγμένη στις ανέσεις και στη χλιδάτη ζωή, προτίμησε το παραπάνω. Αφήνουμε την Τσιμτσιλή και περνάμε στον Γιώργο Λιάγκα. Από την πιο πρόσφατη αισχρή και σεξιστική διακωμώδηση της υπόθεσης της φοιτήτριας που εκσπερμάτισε στην πλάτη της ένας φοιτητής στο ΑΠΘ μέχρι το παλιότερο συμβάν με τον σχολιασμό ενός plus size μοντέλου, ο Λιάγκας είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της αποκαλούμενης εγχώριας σοουμπίζ που φαίνεται να σπάει πλάκα διδάσκοντας πρακτικά πώς να ξερνάς ρατσιστικό εμετό μπροστά στην κάμερα.

«Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πρέπει μια κοπέλα που έχει παραπάνω κιλά, δεν ξέρω πώς να το πω, δεν λέω χοντρή, να πρέπει να τη δούμε και να πρέπει αυτή να πείσει τον εαυτό της πως είναι υπέρβαση να βγαίνει να αλειφθεί με λάδι και να είναι υγρή στην παραλία σαν διαφήμιση της Greenpeace». Αν πιστεύετε ότι στο πεντάλεπτο του καιρού στην τηλεόραση δεν μπορεί να χωρέσει ρατσιστικός λόγος, κάνετε λάθος.

Ο Τάσος Αρνιακός τα κατάφερε: «Στο έλεος των νοτιάδων θα συνεχίσει να βρίσκεται η χώρα μας και τις επόμενες ημέρες, γεγονός που συνεπάγεται συννεφιές, υγρασία, βροχές, καταιγίδες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα δυτικά. Σε επαναλαμβανόμενα κύματα, όπως ακριβώς τα κύματα των προσφύγων που δεχόμαστε από τα ανατολικά».

Ποιος ξεχνά τον Τάκη Τσουκαλά ο οποίος χαρακτήρισε «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο ή το χυδαίο σχόλιο που δημοσιεύτηκε στην «Athens Voice» για τη μετανάστρια από την Αρμενία Γκαϊανέ Καζαρτιάν που αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο νοσοκομείου για να αποφύγει τη σύλληψη… Δεν μιλάμε για μεμονωμένες περιπτώσεις αλλά για ένα ολόκληρο σύστημα ΜΜΕ που πουλάει ρατσισμό πατώντας στα πιο σκοτεινά ένστικτα των τηλεθεατών και των αναγνωστών.

* Περιοδικό Hot Doc #193, Στον καιρό του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, 1/12/2019

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

433589017 703248218462576 2760550193709265598 n

Βίντεο–ντοκουμέντο κατέγραψε τη δράση των διαρρηκτών στα βόρεια προάστια – Κλωτσούν μέχρι να σπάσουν την πόρτα

Bίντεο ντοκουμέντο με τη σπείρα που ξάφριζε σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία - Αίσθηση…

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Ακρίτα 1

Έλενα Ακρίτα: Ξεμπρόστιασε τα γέλια Βορίδη και Μιχαηλίδου στη Βουλή – «Μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι» (εικόνα)

Την ώρα που συζητούσαν για τους 57 νεκρούς των Τεμπών, ο Βορίδης με τη Μιχαηλίδου…