Μιζούρι: Εκατοντάδες άνθρωποι αποχαιρέτησαν τον Μάικλ Μπράουν

Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.…

missouri2

Εκατοντάδες άνθρωποι παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Συγγενείς και αλληλέγγυοι θέλησαν να τιμήσουν τη ζωή του 18χρονου με τραγούδια, χορούς και χειροκροτήματα και να στείλουν το μήνυμα ότι τον θυμούνται μέσα από την ειρήνη και όχι τη βία.

Η σορός του Μπράουν τοποθετήθηκε σε ένα μαύρο και χρυσό φέρετρο, πάνω στο οποίο βρίσκεται το καπέλο που φορούσε στις 9 Αυγούστου, το βράδυ της δολοφονίας του. Γύρω από το φέρετρο υπήρχαν φωτογραφίες του ίδιου από μικρή ηλικία, από την αποφοίτησή του και άλλες χαρούμενες στιγμές της ζωής του.

Μιζούρι

“Δεν υπάρχουν αντίο για εμάς, όπου και να είσαι θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας” αναφέρει επιγραφή που συνόδευε μία από τις φωτογραφίες.

Μουσική γκόσπελ ακουγόταν στην εκκλησία, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή. Έξω από αυτήν, οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν το «We Shall Overcome», ύμνο των πολιτικών κινημάτων.

Την Κυριακή ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν έκανε έκκληση για ηρεμία την ημέρα της κηδείας. “Το μόνο που θέλω αύριο είναι ειρήνη και ησυχία” τόνισε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομική βία στο Σεντ Λούις.