Newsroom

Newsroom

Μίζες εκατομμυρίων στο νεκροτομείο Αθηνών

‘’Μίζες’’ εκατομμυρίων δίνονται για να δοθεί προτεραιότητα στη νεκροτομή ή για την εκταφή νεκρών σε υπαλλήλους του Νεκροτομείου Αθηνών. Η…

‘’Μίζες’’ εκατομμυρίων δίνονται για να δοθεί προτεραιότητα στη νεκροτομή ή για την εκταφή νεκρών σε υπαλλήλους του Νεκροτομείου Αθηνών. Η ειδική ελεγκτική υπηρεσία του ΣΔΟΕ προχωρά στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών υπαλλήλων του Νεκροτομείου αλλά και σε άνοιγμα λογαριασμών ιδιωτών που φέρεται να έπαιρναν “μίζες” για διάφορες εξυπηρετήσεις. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 120.000 νεκροτομές και σύμφωνα με ήδη διασταυρωμένες πληροφορίες της υπηρεσίας, δίνονται ποσά που ξεκινούν από 30 και φτάνουν τα 300 ευρώ. Η ιδιόμορφη διακίνηση του μαύρου χρήματος ξεκινά από τα γραφεία τελετών που δίνουν αυτά τα ποσά στους εργαζόμενους στο νεκροτομείο προκειμένου αυτά να αναλάβουν την εκταφή. Το ποσό είναι ιλιγγιώδες αφού ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και είναι μια πηγή πλουτισμού που δε σκέφτεται κάποιος ότι μπορεί να υπάρχει. Το ΣΔΟΕ θα ζητήσει την κατάσταση και τον αριθμό των υπηρετούντων στο νεκροτομείο, θα ελέγξει τα περιουσιακά τους στοιχεία και θα ανοίξει τους λογαριασμούς τους.

Το www.koutipandoras.gr επικοινώνησε με εργαζόμενο στο νεκροτομείο Αθηνών όσον αφορά την υπόθεση ο οποίος παραδέχτηκε ότι υπήρξε θέμα κατά το παρελθόν αλλά δεν αφορούσε τους εργαζόμενους στο νεκροτομείο. Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία που έγινε συγκεκριμένα για 2 ιδιώτες συνταξιούχους που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου και εργάζονταν στο νεκροτομείο αλλά όχι για τους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους. Η καταγγελία έγινε στα τέλη του 2010 και ακολούθησε έλεγχος από επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης που εξέδωσαν πόρισμα το οποίο δεν έδειξε κάτι μεμπτό ενώ οι δύο συνταξιούχοι ιδιώτες απομακρύνθηκαν.

Όσον αφορά την ενδεχόμενη προτεραιότητα που δίνεται σε κάποιους για νεκροτομή, διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι γίνεται με ”υπόγειους” τρόπους. Προτεραιότητα δίνεται στις περιπτώσεις που οι σοροί πρέπει να ταξιδέψουν στην επαρχία, στα μικρά παιδιά ή στις περιπτώσεις που παρουσιάζουν μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ που έχασε τη ζωή του στα πρόσφατα επεισόδια, δόθηκε προτεραιότητα για να βγει έγκαιρα το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…