Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Ποιος ήταν ο δικηγόρος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία αλλά και ο πολιτικός κόσμος με τη στυγερή δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο του αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

59dfa44e1dc524b9118b4588

Τον 52χρονο δολοφόνησαν δυο άνδρες για τον εντοπισμό των οποίων έχει στηθεί ανθρωποκυνηγητό από την ΕΛΑΣ. Ποιος ήταν όμως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος;

Ο 52χρονος δικηγόρος γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 05 Οκτωβρίου του 1965 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι. Είναι ένα από τα πέντε παιδιά των Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και της Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη. Αδερφός του ήταν ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.

Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991. Το 1993 παντρεύτηκε τη Βίκυ Γριμάνη. Μαζί απέκτησαν δυο παιδιά.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΣΑ το 2005 και σύμβουλος το 1996.

Στην πολυετή του επαγγελματική καριέρα είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…