Μητσοτάκης: "Θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν απογράφονται"

cover
NewsRoom 16/07/2014 | 11:34

Δεν πρόκειται να υπάρξει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι στην προσπάθειά τους να πέσει η κυβέρνηση, δε διστάζουν να συγκροτήσουν μια ετερόκλητη ιδεολογικά συμμαχία.

«Στην ετερόκλητη αυτή συμμαχία και στη συνάθροιση των ψήφων, την οποία επιδίωξε ο κ. Τσίπρας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, δεν είχε καμία δυσκολία να συναθροίσει τις ψήφους του με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν καμία ιδεολογική συγγένεια. Έχουν έναν και μόνο συγκεκριμένο σκοπό - πώς κατά παράβαση του πνεύματος του Συντάγματος - θα χρησιμοποιήσω την προεδρική εκλογή, για να ρίξω την κυβέρνηση» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Ο κ. Μητσοτάκης υπολόγισε επίσης σε περίπου 2.000 τους υπαλλήλους που θα απολυθούν από το Δημόσιο μετά την τελεσιδικία δικαστικών αποφάσεων, ενώ επιβεβαίωσε ότι ένας μεγάλος αριθμός απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να απογραφούν τα νομικά πρόσωπα, διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν συνέπειες. «Θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις είτε στα νομικά πρόσωπα, είτε στους δήμους που τα εποπτεύουν», υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν απογράφονται, επειδή «δε θέλουν να μάθουμε πόσο πληρώνονται».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η εισαγωγή φοροελαφρύνσεων, σημειώνοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπου ο υψηλός συντελεστής δεν έχει αποδώσει.