«Ξενύχτησε» και ο Μητσοτάκης χθες βλέποντας Βαξεβάνη;

«Εγώ έχω πει στον Μητσοτάκη να του δώσω όλες τις ερωτήσεις εκ των προτέρων για να κάνουμε μία συνέντευξη» - Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κώστα Βαξεβάνη

Με μια χειμαρρώδη συνέντευξη που θα συζητηθεί, ο Κώστας Βαξεβάνης απέδειξε χθες γιατί ο Μητσοτάκης κάνει πολύ καλά  που τον… «φοβάται».

Μιλώντας στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη, ο εκδότης του Documento άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό βάζοντας στο τραπέζι όλα τα καυτά ζητήματα.  Από το διάτρητο πρωθυπουργικό πόθεν έσχες, μέχρι την προσπάθεια στραγγαλισμού της εφημερίδας και την ατολμία Μητσοτάκη να «αντικρίσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Με αφορμή την «προστατευμένη» συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με τα σκονάκια και τις προκάτ ερωτήσεις, ο Κώστας Βαξεβάνης επανέλαβε το ερώτημα: «Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τόσο πολύ μια συνέντευξη μαζί του;». Κάνοντας λόγο στη συνέχεια για πολιτικό «θερμοκηπίου» που αν ποτέ χρειαστεί να εκτεθεί σε πραγματικές, δημοσιογραφικές συνθήκες, απλά θα… «μαραθεί».

Συνεχίζοντας μάλιστα, υπενθύμισε πως έχει ζητήσει με επίσημο αίτημα συνέντευξη από τον πρωθυπουργό, Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά δεν έχει αποδεχτεί το αίτημα: «Εγώ έχω πει στον κ. Μητσοτάκη να του δώσω όλες τις ερωτήσεις εκ των προτέρων για να κάνουμε μία συνέντευξη. Ούτε ερώτηση στην έκθεση (σ.σ. στη ΔΕΘ) δεν δέχτηκε να τον ρωτήσουμε…», σημείωσε ο Κ. Βαξεβάνης

«Ολόκληρη η πολιτική Μητσοτάκη είναι στη λογική των fake news», τόνισε σε άλλο σημείο ο εκδότης και στη συνέχεια προσθεσε: «Δεν φταίω εγώ για τη συχνότητα με την οποία απευθύνομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δηλαδή τη μία είναι ο Κήρυκας Χανίων, την άλλη είναι σπίτι του Λουδοβίκου ή του Βολταίρου, την άλλη είναι τα τραπεζικά του δάνεια με τα οποία ζει ο Κυρ. Μητσοτάκης – ζει με 2,5 εκατ. τραπεζικά δάνεια. Πώς ζει; Έχει 1,5 δηλωμένα και 900 δεν είναι από την εταιρεία τη γαλλική. Η ένταση φαίνεται για δυο λόγους παράξενη. Γιατί από τη μία υπάρχουν τα φαινόμενα που απατούν τον έλεγχο και από την άλλη, στο δημοσιογραφικό κατεστημένο, δεν υπάρχει τέτοιος έλεγχος, φαίνεται παράξενο».

«Θα μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι»

«Το τυχαίο γεγονός είναι πως έχω γεννηθεί μετά το 1963. Γιατί αλλιώς θα μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κένεντι», είπε με εμφανή διάθεση χιούμορ.

«Ένας άνθρωπος που προέρχεται από τη δημοσιογραφία έκανε ένα περιοδικό το Hot Doc και στη συνέχεια συμμετείχε στο εγχείρημα έκδοσης του Documento. Ήμουν διευθυντής. Έβαλα το όνομα γιατί ο κάθε κ. Καλογρίτσας, το κάθε εκδοτικό κατεστημένο στην Ελλάδα, πρέπει να προστατεύεται απέναντί τους, πολυ περισσότερο ο κ. Καλογρίτσας. Κάποια στιγμή, όπως έχει ομολογήσει, επειδή δεν ήθελε να χτυπάμε τον Κυρ. Μητσοτάκη ήρθε σε διάφορες συνεννοήσεις προκειμένου να κλείσει την εφημερίδα. Ο λόγος που είχα το όνομα της εφημερίδας ήταν αυτό ακριβώς. Για να μη μου πει ο κάθε κ. Καλογρίτσας ότι “θα κάνεις αυτό”. Ο κ. Καλογρίτσας συναντιέται με τον κ. Στουρνάρα στην ΤτΕ και υποσχέθηκε να κλείσει το Documento. Νοέμβρη άνοιξε και τον Μάρτιο αποχώρησε. Μάζεψα τους εργαζόμενους και λέω ότι λεφτά δεν έχω. Έχουμε μία αγορά που ενδεχομένως να δώσει διαφήμιση και θα κάνουμε μία προσπάθεια να λειτουργήσουμε την εφημερίδα. Και μας έκατσε το εγχείρημα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν υπάρχει άλλη εφημερίδα να εκφράζει τον προοδευτικό χώρο και να κάνει αντιπολίτευση με την έννοια της κατάδειξης της διαφθοράς. Αυτό είναι το πρόβλημα στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κ. Βαξεβάνης.

Η δημοσιογραφία είναι έλεγχος. Δε γίνεται ένας πρωθυπουργός να πηγαίνει σε μία έκθεση (σ.σ. στη ΔΕΘ) και να δέχεται επιλεκτικά ερωτήσεις. Να ρωτάει η Αυγή και να λέει “δε σας το απαντάω γιατί δε θέλω να απαντήσω”.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του ανέφερε: «Να σου θυμίσω ότι με τον Βγενόπουλο είχα καταδικαστεί 26 μήνες φυλακή και χειροκροτούσαν κάποιοι συνάδερφοι. Για να φτάσουμε στο σημείο – εν ζωή ο Βγενόπουλος- να αθωωθώ και να βγουν δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον του. Ένα στην Κύπρο και ένα στην Ελλάδα. Γι’αυτό σου λέω για την κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας. Γιατί την ώρα που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, αντί ως δημοσιογράφοι να το αποκαλύψουμε στον κόσμο – να το γνωστοποιήσουμε ας μη συμφωνήσουν- κάνουν την πάπια. Και πολλές φορές την κότα με το χρυσό αυγό».

«Η αντικειμενικότητα είναι ο βαθμός της ευπρέπειας του υποκειμενισμού μας. Δεν υπάρχει κάτι αντικειμενικό. Το θέμα είναι ο δημοσιογράφος να μη λέει ψέματα», είπε με νόημα.

Μιλώντας για τον Κυρ. Μητσοτάκη τόνισε το εξής: «Ζει σε μία εικονική πραγματικότητα η οποία είναι επικίνδυνη. Όχι επειδή έχει αυταπάτη. Γιατί καταπατάει δημοκρατικές αρχές και τρόπο λειτουργίας της πολιτικής. Αυτό είναι το θέμα. Έχω εξηγήσει ότι αυτό δεν απειλεί το Documento. Απειλεί τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

«Ανύπαρκτα site έπαιρναν διαφήμιση αλλά όχι το Documento»

Όσον αφορά τη διαφήμιση και τον αποκλεισμό του Documento και του Koutipandoras.gr, από τη λίστα Πέτσα, κατέστησε σαφές: «Με την ανάληψη της εξουσίας από τον Μητσοτάκη, κόπηκε αυτομάτως η διαφήμιση. Όχι η κρατική. Έρχεται το fake news και λέει ότι έπαιρνε κρατική διαφήμιση επί ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δεν παίρνει. Η κρατική διαφήμιση που έπαιρνε το Documento ήταν 68.000. Τα υπόλοιπα ήταν ιδιωτική διαφήμιση. Με απειλές, το έχει πει και ο Τζανακόπουλος, με εκβιασμούς επιχειρηματιών έχουν περιορίσει τη διαφήμιση. Το πιο τραγικό ήταν ή έξωση από τη λίστα Πέτσα. Ανύπαρκτα site έπαιρναν διαφήμιση αλλά όχι το Documento».

«Είναι θέμα πολιτικής, ηθικής και δημοσιογραφίας να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός»

Αναφορικά με την υπόθεση των πρωθυπουργικών πόθεν έσχες, ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε: «Κανένας δεν ασχολήθηκε με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του πρωθυπουργού επειδή έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εμείς κάνουμε αυτό που λέει ο ελληνικός νόμος που λέει ότι πρέπει κάθε πρόσωπο πολιτικό και ο/η σύζυγός του να ελέγχεται. Πρέπει να ελέγχεται το πόθεν έσχες. Δεν ελέγχεται η κ. Γκραμπόφσκι. Ο κ. Μητσοτάκης είναι υπόλογος απλά θέλει να το γυρίσει και να το παρουσιάσει στον κόσμο το αφήγημα ως “χτυπάτε τη γυναίκα μου”.  Κανένας δε χτύπησε την κ. Γκραμπόφσκι. Η κ. Γκραμπόφσκι είναι ιδιοκτήτρια μίας εταιρείας η οποία δεν είναι στο πόθεν έσχες (σ.σ. δείχνοντας το σχετικό έγγραφο). Εμείς τι λέμε; Ο ελληνικός νόμος υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να δηλώνει τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του. Και δε δηλώνει μία εταιρεία που στις 20 Δεκεμβρίου του 2020 είναι αποδεδειγμένα σε αυτόν. Ορίστε τα έγγραφα».

«Ξέρετε γιατί γίνεται επίμονη; Γιατί η γυναίκα του πρωθυπουργού η οποία είναι κάτοχος μίας offshore εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα νησιά Κέιμαν που δεν έχει καμία επαγγελματική πραγματική συναλλαγή και αποτελεί γνωστή εικόνα, γνωστού παραδείγματος μεταφοράς χρημάτων. Τι τη θέλει την offshore η σύζυγος του πρωθυπουργού. Την αρνείται. Βγαίνουν τα paradise papers, αποκαλύπτεται η offshore. Είναι η επιμονή ενός δημοσιογράφου που θέλει να βγει η αλήθεια», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είναι θέμα πολιτικής, ηθικής και δημοσιογραφίας να μας απαντήσει ο πρωθυπουργός αυτά τα εκατομμύρια που γυρίζουν γύρω γύρω πόθεν έρχονται και πού καταλήγουν και γιατί δεν απαντάει».

* Με πληροφορίες από το documentonews.gr / Φωτό από @tzitzifrigos

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι συναυλίες του συνιδρυτή των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές, αφού σχόλια…

Αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης: Σοκάρει το παραπεμπτικό βούλευμα – Πώς παγίδευσε την 19χρονη

Αστυνομικός-προαγωγός της Ηλιούπολης: Σοκάρει το παραπεμπτικό βούλευμα – Πώς παγίδευσε την 19χρονη

Το modus operandi του αστυνομικού -προαγωγού, ο πατέρας-βιαστής και ο γολγοθάς της 19χρονης και μιας…

Φοιτητικοί σύλλογοι: Συλλαλητήριο και αντικατασταλτική συναυλία καλούν αυτή την εβδομάδα

Φοιτητικοί σύλλογοι: Συλλαλητήριο και αντικατασταλτική συναυλία καλούν αυτή την εβδομάδα

Τρίτη 27/9 και Πέμπτη 29/9 τα δύο ραντεβού των φοιτητών και του αλληλέγγυου κόσμου για…