Μητσοτάκης στο Reuters: Γενικολογίες για ανάπτυξη και όψιμη έγνοια για τις κοινωνικές ανισότητες

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου

mitsotakis ert

Εικόνα πολέμιου των κοινωνικών ανισοτήτων εμφάνιζε ο απερχόμενος πρωθυπουργός μιλώντας στο Reuters, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ενώ η «δημοσκόπηση των δημοσκοπήσεων» που έφερε στο φως το Euractiv δείχνει πραγματικό ντέρμπι.

«Ελπίζω ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια μου θα είναι χρόνια ταχείας ανάπτυξης για την Ελλάδα, αλλά ανάπτυξης που θα περιορίσει, επίσης, τις ανισότητες και θα διασφαλίσει ότι θα επικεντρωθούμε στη στήριξη εκείνων που είναι πιο ευάλωτοι» είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποσιωπώντας τις έρευνες που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί οικονομικού success story.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμη πολύ χαμηλοί. Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται», τόνισε δίχως να προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις για το πως θα πετύχει τους στόχους του. Το Reuters τόνισε ακόμη πως ο Κυριάκος Μητσοτάκη έχει υποσχεθεί ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, μετά από 13 χρόνια, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αυξήσει τους μισθούς κατά 25% μέχρι το 2027.

Ερωτηθείς αν έχει διδαχθεί μαθήματα κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων ετών της θητείας του, ο ίδιος απάντησε σε γενικόλογο ύφος: «Ω, πολλά μαθήματα, αν μη τι άλλο. Όταν υπάρχει αμφιβολία, να είστε τολμηροί, αντί να συγκρατείστε. Όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις…, θέλω πραγματικά να βάλω την Ελλάδα σε διαφορετική τροχιά».

Σε ερώτηση για τις πιέσεις που ασκεί ο πληθωρισμός στα εισοδήματα και για το σχέδιο διακυβέρνησης της ΝΔ για την τετραετία 2023-2027 που προβλέπει αύξηση του μέσου μισθού 25% μέχρι το 2027, ο Πρωθυπουργός είπε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμη χαμηλοί». «Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα».

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…