Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: «Εγώ είμαι χριστιανός και ο Tσίπρας άθεος»

Διαστάσεις #Εκκλησία_Gate λαμβάνουν πλέον οι όλο και περισσότερες πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω, σχετικά με τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να παρεμποδίσει τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους. Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε στον αρχιεπίσκοπο, ως επιχείρημα, πως αυτός είναι χριστιανός ενώ ο Τσίπρας είναι άθεος.

4591201 0

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε έπειτα από δικό του αίτημα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ακριβώς μία ημέρα πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αρχιεπισκοπή και ο Κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει τον αρχιεπίσκοπο να ακυρώσει τη συμφωνία με τον πρωθυπουργό, καθώς τον διαβεβαίωσε ότι μετά τις εκλογές, ως πρωθυπουργός, θα βοηθήσει την Εκκλησία να επιλύσει όλα τα δικαστικά θέματα που έχει με το κράτος.

Ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε μάλιστα ήταν, επί λέξει, «Εγώ είμαι χριστιανός, ενώ ο Τσίπρας είναι άθεος». Επίσης τον διαβεβαίωσε πως  ο ίδιος δεν θα προχωρήσει ποτέ στην αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος.

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ότι η Εκκλησία συζητά με όλες τις κυβερνήσεις και διαβεβαίωσε τον Κ. Μητσοτάκη πως «αν με το καλό γίνει πρωθυπουργός θα συζητήσει και μαζί του».

Ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε μάλιστα από τον πρόεδρο της ΝΔ να στηρίξει τη συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία δίνοντας τέλος σε δικαστικές διαμάχες που είναι εκκρεμείς για δεκαετίες και προκαλούν ζημιά στις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους. Θυμίζουμε πως η αρχική ανακοίνωση της ΝΔ για τη συμφωνία ήταν θετική, ασχέτως αν μετά ο πρόεδρος της ΝΔ, σύρθηκε σε σύγκρουση, ως όμηρος του συστήματος Σαμαρά. Επίσης, ο Ιερώνυμος σημείωσε ότι είναι γνωστή η αρνητική θέση της Εκκλησίας για την αλλαγή του άρθρου 3 του Συντάγματος, όμως αυτό είναι αρμοδιότητα της Πολιτείας.

Υπενθυμίζουμε πως ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, στις 25 Οκτωβρίου προκειμένου να χαράξουν κοινή “γραμμή”, ενώ φέρεται να υπήρξε “ανοιχτή γραμμή” επικοινωνίας και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος, Ιγνάτιο και τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο (από την πλευρά Σαμαρά),

Μάλιστα, το γεγονός των ανοιχτών κινητών τηλεφώνων κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Ιερέων, προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου και την αποχώρηση των Μητροπολιτών Μεσσηνίας και Καισαριανής. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…