Μητσοτάκης ο ανθρώπινος

Ανθρώπινο είναι, για όσους ανήκουν σε μια ειδικά εξοπλισμένη ελίτ, να περιφρονούν τους άλλους, να παραβιάζουν τους κανόνες και να βιάζουν τη λογική

4453594

Αυτή κι αν είναι αποστομωτική απάντηση. Γιατί ο πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με άλλους πέντε, χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρεί τις αποστάσεις; Μια μέρα μάλιστα που η χώρα θρηνεί 98 νεκρούς; Γιατί είναι ανθρώπινος! Έτσι τον δικαιολόγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ. Και αφού είναι ανθρώπινος, δεν λέει όχι και να μιλήσει, και να αγκαλιαστεί, και να στηθεί στη σχετική πόζα, όταν του το ζητήσουν. Όπερ έδει δείξαι. Και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ως προς το ανθρώπινο. Διότι:

Ανθρώπινο είναι, βέβαια, για κάποιους ξεχωριστούς ανθρώπους, άλλα να αποφασίζουν και να διατάζουν για τους άλλους ανθρώπους και άλλα να επιφυλάσσουν για τον εαυτούλη τους. Και για τη Μαρέβα τους. Κανένα ζώο, αρπακτικό ή φυτοφάγο, δεν θα το έκανε αυτό.

Ανθρώπινο είναι, για κάτι απατεώνες, να πουλάνε φούμαρα πένθους και θλίψης για τις εκατόμβες νεκρών και την ίδια στιγμή να διασκεδάζουν έγχρωμοι και γελαστοί, απαθανατίζοντας μάλιστα την ευφροσύνη τους σε φωτογραφικές πόζες. Κανένα γαϊδούρι δεν θα το έκανε αυτό.

Ανθρώπινο είναι, για όσους ανήκουν σε μια ειδικά εξοπλισμένη ελίτ, να περιφρονούν τους άλλους, να παραβιάζουν τους κανόνες, να βιάζουν τη λογική, να εκβιάζουν τα χειροκροτήματα και να τα βάζουν ύστερα με όσους τους κατακρίνουν. Κανένα μουλάρι δεν θα το έκανε αυτό.

Ανθρώπινο είναι να έχεις γεννηθεί πλούσιος, να έχεις πολιτευτεί πλούσιος, να έχεις γίνει πρωθυπουργός πλούσιος και εν τέλει να φιλοτεχνείς την ανθρώπινη εικόνα σου με τα λεφτά άλλων ανθρώπων. Τα δικά μας, παρεμπιπτόντως. Καμιά νυφίτσα δεν θα το έκανε αυτό.

Ανθρώπινο είναι να εξαγοράζεις με ξένα λεφτά, να τυρβάζεις με ξένα λεφτά και να ακκίζεσαι ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ εκεί πάνω, ενώ τους ανθρώπους εδώ κάτω τους έχει αρπάξει από το λαιμό ο φόβος της κόβιντ, η ανασφάλεια και η φτώχεια. Καμιά κλώσσα δεν θα το έκανε αυτό.

Ανθρώπινα είναι εν τέλει όσα διαπράττει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και ο Μακρόπουλος του Μπάντεν – Μπάντεν. Και ο Βρούτσης του νέουκτη. Και ο Μεγάλου της Πειραιώς. Και ο Στουρνάρας της Ελλάδας. Και ο Μαγιορκίνης της Υγείας μας. Και ο Άδωνις των θεαμάτων μας. Όλοι ανθρώπινα θεωρούν τα έργα τους. Απλώς εμάς θεωρούν φάρμα των ζώων…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…