Μητσοτάκης: Μίλαγε για διαπλοκή στην Βουλή και την ίδια στιγμή είχε συνάντηση στο Μαξίμου με Αλαφούζο

Κούναγε το δάχτυλο στην βουλή με αιχμή τη διαπλοκή, και ο Γίαννης Αλφούζος πέρναγε την πλαιϊνη πόρτα του Μαξίμου

mitsotakis alafouzos

Το πρωί της Τετάρτης και ενώ εξελισσόταν η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, πέρασε την πόρτα του Μαξίμου. Και όλα αυτά την ώρα που ο πρωθυπουργός κούναγε το δάχτυλο στην βουλή με αιχμή τη διαπλοκή.

«Έχουμε ζήσει στην πατρίδα μας εποχές διαπλεκόμενων, έχουμε ζήσει σχέσεις νταβατζήδων…Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε να αλλάξουμε και σε ό,τι αφορά εμένα θα ξαναπώ κάτι που έχω πει πολλές φορές. Δε θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο.», ενώ κατηγόρησε την αντιπολίτευση, αναφορικά με την πρόταση μομφής, ότι εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα, για να ρίξουν την κυβέρνηση.

Την ώρα που έκανε κήρυγμα ο πρωθυπουργός, ήρθε και η αποκάλυψη ότι οι κ.Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος έγιναν νυχτερινοί επισκέπτες στο σπίτι του μεγαλοεφοπλιστή και εκδότη.

Το οξύμωρο είναι ότι πριν γίνουν όλα αυτά είχε προηγηθεί η συνάντηση του Γιάννη Αλαφούζου στο Μέγαρο Μαξίμου (σύμφωνα με  τα όσα αναφέρουν στις πληροφορίες τους τα δημοσιεύματα) και ζητούσε από τον πρωθυπουργό να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του. Ο εφοπλιστής μάλιστα δεν χάνει την ευκαιρία να επαναλαμβάνει τη στήριξη που προσφέρει στην κυβέρνηση, και πήγε να μάθει πιθανόν από πρώτο χέρι ποιοι είναι αυτοί για να αναλάβει η ναυαρχίδα …της ενημέρωσης της ΝΔ, ο ΣΚΑΙ τον πόλεμο…

Τελικά, όταν λέει ο κ. Μητσοτάκης οτι δεν κυβερνάει με παράκεντρα άραγε σε ποιους αναφέρεται; Γιατί μέχρι στιγμής τα μεγάλα πορφτοφόλια ….τον έκαναν πρωθυπουργό. Απλά σιγά σιγά βλέπωντας τις αυτοκρατορικές τάσεις που έχει, είπανε να το αδειάσουν. Ένας του έμεινε στο πλευρό του και αυτός σουλατσάρει στο Μαξίμου.

Ξέρει όμως να κουνάει το δάχτυλο όταν αποδεδειγμένα η αξιωματική αντιπολίτευση των φέρνει προ τετελεσμένων!