Mitsotakis-gate!! … θα βγει επιτέλους από την “τρύπα” του ο πρωθυπουργός;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες που σπούδασε ο Μητσοτάκης, το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (Watergate) συντάραξε την κοινωνία στη δεκαετία του 1970. Η συμμετοχή και η απόπειρα συγκάλυψης μιας διάρρηξης στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών (DNC) από τον τότε πρόεδρο Νίξον και τη κυβέρνησή του, οδήγησε σε συνταγματική κρίση.

Μαθηματικός 25/07/2021 | 23:02

Στις Ηνωμένες Πολιτείες που σπούδασε ο Μητσοτάκης, το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (Watergate) συντάραξε την κοινωνία στη δεκαετία του 1970. Η συμμετοχή και η απόπειρα συγκάλυψης μιας διάρρηξης στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών (DNC) από τον τότε πρόεδρο Νίξον και τη κυβέρνησή του, οδήγησε σε συνταγματική κρίση. Κεντρικό ρόλο στην αποκάλυψη του σκανδάλου και στην προσπάθεια συγκάλυψης είχε η εφημερίδα Washington Post. Το σκάνδαλο οδήγησε στην αποκάλυψη καταχρήσεων εξουσίας από τα μέλη της κυβέρνησης, την έναρξη διαδικασίας καθαίρεσης του προέδρου και τελικά στην παραίτηση του Νίξον, ο οποίος αναγκάσθηκε να λογοδοτήσει δημόσια.

Εκεί, στις ΗΠΑ, βρέθηκαν έντιμοι δημοσιογράφοι και μια εφημερίδα ευρύτατης κυκλοφορίας που τα έβαλαν με τα θηρία και νίκησαν. Η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της και η Βουλή των Αντιπροσώπων κατέθεσε πρόταση μομφής και καθαίρεσης του προέδρου. Εκεί, στις ΗΠΑ, που ως φαίνεται λειτουργούν οι θεσμοί. Εδώ, στην “πολιτισμένη” Ευρώπη; Στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία;

Μα εδώ έχουμε Μητσοτάκη πρωθυπουργό!!! Και θεσμούς (Δικαιοσύνη, Βουλή, κυρίαρχα Μέσα ενημέρωσης) θεμέλιους λίθους οικοδόμησης καθεστώτος τριτοκοσμικής χώρας, όπου έννοιες όπως ισονομία και ισοπολιτεία γράφονται αφ’ ενός στο σύνταγμα και αφ’ ετέρου στα παλιά παπούτσια μιας “υπέκομψης” συζύγου και του “άνακτος” που κρύβεται στα φουστάνια της.

Οι απανωτές αποκαλύψεις του Documento με επίσημα έγγραφα και στοιχεία για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και τα ερωτήματα που προκύπτουν δεν προσέκρουσαν μόνο στον τοίχο σιωπής του Μητσοτάκη αλλά θάφτηκαν και από το μιντιακό “παρακράτος” της τέταρτης εξουσίας.  

Και έχουμε το τραγελαφικό φαινόμενο: Ο πρωθυπουργός ο οποίος κατά το νόμο εγκαλείται για το πόθεν έσχες του να κρύβεται και να βγαίνει μπροστά η σύζυγος με ιδιωτικά συμφωνητικά (;), εξώδικα για το θεαθήναι και εξωφρενικές αναρτήσεις στα social media. Και από κοντά διάφοροι κυβερνητικοί σφουγγοκωλάριοι και δημοσιογράφοι νεκροθάφτες της πρωθυπουργικής παρανομίας.   

Ο Κυριάκος ζορίζεται. Δε ξέρουμε αν κατανοεί ότι η υπόθεση αυτή εξελίσσεται σε σκάνδαλο Mitsotakis-gate όσο κι αν ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας. Όσο κι αν στοχοποιεί με μανία την εφημερίδα και τον εκδότης της που βγάζουν στα fora τα άπλυτα τα δικά του και της οικογένειας. Η ερευνητική δημοσιογραφία δεν ταιριάζει σε καθεστώτα κατ’ επίφαση δημοκρατικά. Φαίνεται ότι ο Μητσοτάκης ζήλεψε τη δόξα του Ερντογάν και του Όρμπαν γι’ αυτό επιδιώκει την με κάθε τρόπο εξόντωση της φωνής του Βαξεβάνη...

 Αργά ή γρήγορα ο Μητσοτάκης θα αναγκασθεί να βγει από την “τρύπα” του και ν’ απαντήσει. Δύο ποινικά αδικήματα του κλείνουν το... μάτι. Για πόσο ακόμα θα συμπεριφέρεται ως άρχων Αφρικανικής Μπανανίας περιμένοντας να ξεχαστεί η υπόθεση; Το “σαράκι” της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας θα κατατρώει το βάθρο στο οποίο τον έβαλαν να κάτσει.

 Πέρασαν ήδη 15 μέρες από τις πρώτες αποκαλύψεις. Περιμένουμε να βγει η Δικαιοσύνη από το λήθαργο. Περιμένουμε θεσμικές πρωτοβουλίες από την αντιπολίτευση. Περιμένουμε τέλος τη στιγμή που θα πέφτει σύρμα για τον Κυριάκο, και οι μισθοφόροι που τον κυβερνούν οι ίδιοι αύριο θα τον δικάζουν και "Χαίρε, Καίσαρα μελλοθάνατε" θα του πουν...
      

ΥΓ: Με ιδιωτικό συμφωνητικό και με το γνήσιο της υπογραφής μου από το ΚΕΠ μεταβίβασα στην κόρη μου ένα διαμέρισμα κατά το πρότυπο της “υπέρκομψης”. “Χωρίς διοικητικές και νομικές πράξεις δε γίνεται κύριε” μου είπε ευγενικά ο διευθυντής του ΚΕΠ. Θύμωσα και του είπα ότι θα τον αναφέρω στον πρωθυπουργό και στον κ. Γεραπετρίτη για παραπλάνηση των πολιτών... Άσχετοι δημόσιοι υπάλληλοι!!! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr