Newsroom

Newsroom

Μητσοτάκης: Επίθεση σε όσους ψάχνουν την αλήθεια για τα Τέμπη – «Tι να συγκαλύψουμε με το μπάζωμα;» (video)

«Λένε ότι υπήρχαν δύο βαγόνια που εξαφανίστηκαν. Τα έχω ακούσει αυτά που λέγονται. Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

6148115

O Kυριάκος Μητσοτάκης μια μέρα μετά την υπερψήφιση του πορίσματος της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική της Βουλής για τα Τέμπη, βρέθηκε στο πλατό του ΣΚΑΙ και στους «Αταίριαστους» για να πείσει πως το μπάζωμα και η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος είναι πράγματα που ανήκουν στη φαντασία.

Ο πρωθυπουργός με όσα είπε επιτέθηκε ουσιαστικά ακόμα και στους συγγενείς των θυμάτων οι οποίοι κάνουν λόγο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαληφθεί η υπόθεση, τονίζοντας πως «Λένε ότι υπήρχαν δύο βαγόνια που εξαφανίστηκαν. Τα έχω ακούσει αυτά που λέγονται. Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα».

Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και για «fake news» τα οποία διακινούνται και δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα έγκλημα στα Τέμπη

«Είναι δυσάρεστη αυτή η συζήτηση, αλλά οφείλω πάντα να δίνω απαντήσεις. Υπάρχουν fake news που δεν βοηθούν στην αναζήτηση της αλήθειας. Τον τελικό λόγο τον έχει μόνο η δικαιοσύνη.

Η διαδικασία στη Βουλή είναι λογική να πολιτικοποιηθεί. Είναι αναμενόμενο. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει στα ερωτήματα. Η δικαιοσύνη επέλεξε να βρει δεύτερο πραγματογνώμονα

Για το μπάζωμα, τι ακριβώς να συγκαλύψουμε; Όταν πήγα την επόμενη μέρα ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει. Έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος για να πάει ο γερανός να δούμε αν υπήρχαν νεκροί. Λυπάμαι και οργίζομαι όταν ακούω για μπάζωμα», ανέφερε σχετικά με το μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος.

«Για το ότι υπήρχαν βαγόνια που μετέφεραν κάτι, τι έγιναν αυτά τα βαγόνια. Ο πρώτος πραγματογνώμονας δεν βρήκε τίποτα.
Λένε ότι υπήρχαν δύο βαγόνια που εξαφανίστηκαν. Τα έχω ακούσει αυτά που λέγονται. Είναι δίκαιο να είναι οργισμένες οι οικογένειες.

Εγώ ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα.

Το έχει πει η Πυροσβεστική. Έγινε επιχείρηση για να δούμε αν υπήρχαν νεκροί. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρα πάνω στα Τέμπη. Ο κ. Βελόπουλος.

Ο καθένας μπορεί να μην με πιστεύει. Θέλω να πιστεύω ότι θα πιστέψουν τους πραγματογνώμονες. Η δικαιοσύνη έχει κινηθεί γρήγορα.

Δεν θέλουμε 6 χρόνια, όπως στο Μάτι. Ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της», συμπλήρωσε αμφισβητώντας εκ των πραγμάτων όσα φαίνεται να αναφέρει στο πόρισμα του ο πραγματογνώμονας των συγγενών των θυμάτων και των επιζώντων.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο σοκ από Εξάρχεια: Εφιάλτης για 36χρονη – Μπήκαν στο σπίτι της και προσπάθησαν να τη βιάσουν

Τέμπη – Πατέρας θύματος: «Βρέθηκε DNA και κόκαλα, δε γλιτώνουν τα κάγκελα δύο βουλευτές της ΝΔ» (video)

«Αλίτες Αμερηκάνοι…» – Όλες οι επικές αντιδράσεις των Λάνθιμος Χούλιγκανς για τη βραδιά των Όσκαρ

Καταγγελία: Η Aegean έχασε γάτα επιβάτη και δίνει απλώς αποζημίωση 100 ευρώ