Μητσοτάκης: Επικροτεί τη χρήση μάσκας στη Βουλή αλλά για τις εκκλησίες κουβέντα

Μπορεί ο κορονοϊός να μεταδίδεται σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αλλά ως εκ θαύματος στις εκκλησίες ο κίνδυνος αυτός δεν υφίσταται

Άγγελος Προβολισιάνος 29/07/2020 | 13:59

«Η απόφαση για μάσκα και εντός Κοινοβούλιο είναι απολύτως σωστή και επιβεβλημένη» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Ολομέλειας, αποφεύγοντας να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την εξαίρεση των εκκλησιών.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την κυβέρνηση ως προς τη χρήση μάσκας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιδοκιμάζει την υιοθέτηση του μέτρου από τη Βουλή, αλλά να μην ψελλίζει λέξη για την αντεπιστημονική και επικίνδυνη για την υγεία των πιστών εξαίρεση των εκκλησιών.

Μπορεί, δηλαδή, ο κορονοϊός να μεταδίδεται σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού, καταστήματα τροφίμων (φούρνους, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), καταστήματα λιανικής, σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, αλλά ως εκ θαύματος στις εκκλησίες ο κίνδυνος αυτός δεν υφίσταται.

Πέρα από το κλείσιμο του ματιού στον κλήρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι βρισκόμαστε στη φάση «που κάποιοι αποκαλούν δεύτερο κύμα», προσθέτοντας πως στην χώρα μας ο μικρός αριθμός κρουσμάτων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το λεγόμενο δεύτερο κύμα δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του.

Συμβούλεψε δε τους πολίτες να τηρούν τις συμβουλές γιατρών και να φορούν μάσκα, εξαιρώντας προφανώς το ποίμνιο…