Φ

Φέλιξ

Μητσοτάκης επί πτωμάτων στον ΟΗΕ

Προσωπικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε εγκαινιάσει τον πολιτικό κανιβαλισμό

4905484

Είναι τιμή από κάθε άποψη για τη χώρα, ένας πρωθυπουργός να μιλά από το βήμα του ΟΗΕ. Στην ομιλία του όμως στα Ηνωμένα Έθνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ένας πρωθυπουργός που με τις παραδοχές του διαχώρισε κάθε σχέση με την τιμή και την ηθική. Ομολόγησε πως πάτησε επί πτωμάτων για να πάρει την εξουσία. 

Οι νεκροί στο Μάτι, ήταν η αιχμή του δόρατος της κριτικής του ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ. Χρέωσε στην τότε κυβέρνηση ολιγωρία και αναποτελεσματικότητα και ευθέως εγκληματική αμέλεια. Προσωπικά ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε εγκαινιάσει τον πολιτικό κανιβαλισμό, προσπαθώντας να καθιερώσει την επιχειρηματολογία πως η καταστροφή και ο χαμός τόσων ανθρώπων δεν σχετιζόταν με τις συνθήκες , τον άνεμο, το δάσος στον αστικό ιστό και την άναρχη δόμηση δεκαετιών αλλά με τον Τσίπρα τον ίδιο.

Χθες όμως στην ομιλία του στον ΟΗΕ, παρουσίασε τη φωτιά στο Μάτι ως μια συνηθισμένη φωτιά που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και κατέστρεψε τα πάντα σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Απέδωσε την καταστροφή στην κλιματική αλλαγή απέναντι στην οποία πρέπει να πάρουμε μέτρα. Διαβάστε ακριβώς τι είπε (πρόκειται για δημοσίευμα της Καθημερινής)

«Νωρίς το απόγευμα της 23ης Ιουλίου πέρυσι μία μικρή πυρκαγιά ξέσπασε σε λόφο έξω από την Αθήνα. Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες αντιμετωπίζουν χιλιάδες τέτοιες φωτιές κάθε χρόνο. Αυτή όμως ήταν διαφορετική. Οδηγημένη από ισχυρότατους ανέμους, εξαπλώθηκε γρήγορα και έφθασε στην προαστιακή κωμόπολη του Ματιού.

Μόλις μπήκε στην πευκόφυτη οικιστική περιοχή κατέστη αδύνατο να περιοριστεί. Οι άνθρωποι έτρεχαν για να σώσουν τη ζωή τους πριν δοθεί οιαδήποτε εντολή εκκένωσης.

Εκατόν δύο δεν τα κατάφεραν. Πέθαναν σε μια πύρινη κόλαση. Όλα έγιναν σε λιγότερο από τέσσερις ώρες. Η καταστροφή του Μάτι συγκλόνισε βαθύτατα την ελληνική κοινωνία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η άμεση συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να μεταθέσουμε για λίγες δεκαετίες».

Η κλιματική αλλαγή και οι άνεμοι και οι ιδιομορφίες, όχι πάντως η ολιγωρία και η κυβέρνηση έφταιγαν για το Μάτι. Ένα χρόνο ο Μητσοτάκης μετρά και ξαναμετρά πτώματα, σκορπάει και ξανασκορπάει θάνατο για να κάνει το κομμάτι του και να χτυπήσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Χρειάστηκε να πάει στον ΟΗΕ για να ακούσουμε την αλήθεια, σε μια προσπάθειά του να δείξει διεθνής παράγοντας και πολιτικός κατά της κλιματικής αλλαγής. Με ή χωρίς κατασκευασμένο κοσμοπολιτισμό , ο Μητσοτάκης παραδέχεται πως υπήρξε ένας πολιτικός κανίβαλος χωρίς ντροπή. 

Πηγή: documentonews.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…