Μητσοτάκης: «Είμαι ένας εργαζόμενος πατέρας» – Καμιά κουβέντα για γυναικοκτονίες (video)

Παρέλειψε (ή μήπως απέφυγε;) να πει την παραμικρή κουβέντα για το φαινόμενο των γυναικοκτονιών

5455477

Με τη φράση «είμαι ένας εργαζόμενος πατέρας» ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι σήμερα μόλις σημειώθηκε η 16η γυναικοκτονία εντός του 2021, παρέλειψε (ή μήπως απέφυγε;) να πει την παραμικρή κουβέντα για το φαινόμενο των γυναικοκτονιών που γιγαντώνεται συνεχώς αποκτώντας φρικιαστικές διαστάσεις.

Με τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών να έχουν εκτοξευθεί ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια – από την εμφάνιση της πανδημίας δηλαδή και έπειτα – ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο με δυο κουβέντες στο κίνημα #metoo το οποίο και πήρε μεγάλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια του έτους που φεύγει. Για τη 16η όμως φριχτή γυναικοκτονία όμως και για τις υπόλοιπες 15 προτίμησε την σιωπή.

Ίσως να μην είναι και τόσο σημαντικό ζήτημα λοιπόν, για τον πρωθυπουργό.

Άλλωστε, όπως είπε και ο ίδιος στην αρχή της ομιλίας του, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα ισότητας αφενός επειδή είναι ένας… «εργαζόμενος πατέρας» και αφετέρου επειδή μεγάλωσε σε μια οικογένεια με τρεις γυναίκες. Αυτό μάλλον, στο μυαλό του πρωθυπουργού, αρκεί για να χαρακτηριστεί κανείς ευαισθητοποιημένος για αυτά τα ζητήματα. 

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στην εκδήλωση, μετά το 50ο λεπτό του βίντεο:

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…