Μητσοτάκης: «Βαθιά υπόχρεος» λόγω… ανικανότητας!

Για να είσαι “υπόχρεος” προς τους πραγματικά ευγενείς, τους εθελοντές της αλληλεγγύης, τους πραγματικούς πατριώτες, θα πρέπει να νιώθεις στις πλάτες σου βαρύ το χρέος, την ευθύνη προς την κοινωνία

5190962

Μας έχει συνηθίσει ο Κυριάκος στα “εύγε” και “ευχαριστώ” προς τους υγειονομικούς ήρωες της πρώτης γραμμής. Σε τηλεδιάσκεψη με τους εθελοντές νοσηλευτές/τριες της Θεσσαλονίκης είπε: “Αφήσατε τα σπίτια σας, τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες … που σας έχουν ανάγκη. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές στην πρώτη γραμμή” τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας “βαθιά υπόχρεος”.

Τάδε έφη Μητσοτάκης! Αναρωτιέμαι αν έχει επίγνωση της σημασίας των λέξεων τις οποίες εκστομίζει.

Για να είσαι “υπόχρεος” προς τους πραγματικά ευγενείς, τους εθελοντές της αλληλεγγύης, τους πραγματικούς πατριώτες, θα πρέπει να νιώθεις στις πλάτες σου βαρύ το χρέος, την ευθύνη προς την κοινωνία. Δεν πρόκειται για το χρέος του Κήρυκα Χανίων και της ΝΔ προς τις τράπεζες. Αν έχεις επίγνωση ότι είσαι πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχεις φροντίσει ώστε το τελευταίο που χρειαζόταν, ήταν οι πατριωτικές κινήσεις εθελοντισμού, και ενδεχόμενης αυτοθυσίας, των υγειονομικών της χώρας. Είναι ντροπή για ένα πρωθυπουργό να επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων σε περίοδο ειρήνης. Είναι ντροπή να μιλάει για τον πατριωτισμό των εθελοντών της πρώτης γραμμής όταν ο ίδιος και το επιτελείο του δε φρόντισαν να σχεδιάσουν τον “πόλεμο”, να θωρακίσουν τη χώρα κατά της πανδημίας με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης. Ήξερε ο Μητσοτάκης ότι ο “εχθρός” θα επιτεθεί με ιδιαίτερη σφοδρότητα το χειμώνα. Είχε τον αναγκαίο χρόνο να οργανώσει την άμυνα της χώρας. Αντί γι’ αυτό το έριξε στο “γλέντι” αυτοθαυμαζόμενος μετά την απόκρουση της πρώτης επίθεσης. Αγνόησε επιδεικτικά τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής που φώναζαν για την ενίσχυση των “χαρακωμάτων” του ΕΣΥ. Θεώρησε πεταμένα λεφτά τη δημιουργία επαρκών μονάδων ΜΕΘ, την πρόσληψη μόνιμου και επαρκούς υγειονομικού προσωπικού, την επιβράβευση των εξουθενωμένων γιατρών και νοσηλευτών, τη χάραξη μιας κοινά συμφωνημένης και σε βάθος χρόνου στρατηγικής με όλες τις δυνάμεις του τόπου. Αντ’ αυτού επέλεξε την τακτική του “βλέποντας και κάνοντας”, επιδόθηκε σε ένα όργιο σπατάλης κρατικού χρήματος, σε δωράκια προς τους χειροκροτητές της αφεντομουτσουνάρας του, προς τα τρωκτικά του δημοσίου κορβανά με αμφιλεγόμενες και πανάκριβες προμήθειες υγειονομικού υλικού. Μόνο τα 20 μύρια της λίστας Πέτσα αρκούσαν για 200 πλήρως εξοπλισμένες ΜΕΘ, λένε οι γνωρίζοντες!!! Αποδείχθηκε ολίγιστος και επικίνδυνος πρωθυπουργός, ένας “στρατηγός με παντόφλες”.

Και τι μηρυκάζει τώρα ένας αποτυχημένος ηγέτης, μπροστά στον όλεθρο που προκαλεί η δεύτερη επίθεση του “εχθρού”; Δηλώνει υποκριτικά ότι είναι “βαθιά υπόχρεος” για εκείνους που πάνε στη μάχη με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, για να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο σε κάποια ΜΕΘ. Με το κεφάλι ψηλά στον πόλεμο για τη ζωή και όχι, όπως ο ίδιος, για να φωτογραφηθούν στις “επάλξεις” της τηλεόρασης, στις “πολεμίστρες” των κακοστημένων διαγγελμάτων της παπάρας, κάτω από τα “λάβαρα” της ασυναρτησίας και της αλαζονείας, στους “πύργους” της ακροδεξιάς προπαγάνδας, της κρατικής βίας και καταστολής….

Ο λαός θα βγει νικητής από αυτόν τον πόλεμο κατά του covid-19. Όπως βγήκε νικητής σε άλλες ιστορικές περιόδους όταν έκανε το πατριωτικό του καθήκον παραμερίζοντας ανίκανες ηγεσίες. Ο λαός έχει τη σοφία, τη βούληση και την υπομονή να πειθαρχήσει στα αναγκαία μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες. Έχει καταλάβει ότι ο Μητσοτάκης και ο περιφερόμενος κυβερνητικός θίασος επιχειρούν να κρύψουν την εγκληματική ολιγωρία και ανικανότητά τους με τη συνεχή επίκληση της “ατομικής ευθύνης” των πολιτών και τη στοχοποίηση των νέων. Έχει καταλάβει ότι οι κάκιστοι της κυβέρνησης χρησιμοποιούν την πανδημία και τον φόβο προκειμένου να περάσουν στα μουγκά την αντιλαϊκή ατζέντα τους στην οικονομία, στα εργασιακά, στα δικαιώματα και τις ελευθερίες, στην ενίσχυση του αστυνομικού κράτους….

Μήπως έφτασε η ώρα, τουλάχιστον τα κόμματα της Αριστεράς που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο να απαιτήσουν από κοινού την εγγραφή των αναγκαίων κονδυλίων στον επόμενο προϋπολογισμό για την αποφασιστική ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επιβάλλουν οι συνθήκες; Μήπως θα πρέπει να καταγγελθεί πλέον συνολικά η κυβερνητική παρωδία της Δεξιάς; 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…