#μητσοτακη_παραιτησου

 Έχουμε μια κυβέρνηση ανθρωποφάγων - θανατοφάγων. Ο θάνατος των άλλων δεν τους αφορά

5436261 2

Ο Μητσοτάκης έψαχνε στη Βουλή, για ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνητότητα στους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, από αυτούς που έχουν κλίνη σε ΜΕΘ.  Ένδειξη έψαχνε, τεράστια απόδειξη είχε. Την επιστημονική μελέτη των κυρίων Τσιόδρα – Λύτρα για τους νεκρούς της πανδημίας και την συσχέτιση τους με τις  ανεπάρκειες του ΕΣΥ. Η έρευνα των δύο γιατρών, δείχνει εκτόξευση της θνητότητας εκτός ΜΕΘ και αποδίδει σχεδόν το 40% των νεκρών της πανδημίας στην μη ενίσχυση του ΕΣΥ.  Από τον Μάιο του 2021 που συντάχτηκε η έκθεση, κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση.

Κανένας επιστήμονας, κανένας γιατρός δεν θέλει να έχει βάρος στην συνείδηση του και στην επιστημονική του αξιοπρέπεια και αξιοπιστία εκατοντάδες νεκρούς. Να μην έχει  προειδοποιήσει τους υπεύθυνους για το κακό που έρχεται. «Ξεκαθαρίζω ότι εάν δεν είχαμε δώσει τα στοιχεία σε αυτούς που λαμβάνουν αποφάσεις θα ήμασταν εμείς υπόλογοι», δήλωσε στο Documentonews ο Θεόδωρος Λύτρας στενός συνεργάτης του Σωτήρη Τσιόδρα.

Σε ανάρτηση του στο facebook o Γρηγόρης Γεροτζιάφας, καθηγητής Αιματολογίας στη Σορβόννη επιβεβαιώνει την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων σε σχέση με προβλήματα της πανδημίας που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα:  «…μιλήσαμε με υπουργούς, γενικούς και ειδικούς γραμματείς. Κανενός κυβερνητικού δεν ίδρωσε το αυτί.»

Το αυτί του Μητσοτάκη δεν ίδρωνε. Σαν να μην υπήρξε αυτή η επιστημονική μελέτη. Σαν να μην υπήρξαν οι προειδοποιήσεις του κυρίου Γεροτζιάφα. Κι όχι μόνο δεν ίδρωνε το αυτί του αλλά προσπάθησε να παραπλανήσει και τη Βουλή: «Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έξω από τις ΜΕΘ, διαπράχτηκε και συνεχίζει να διαπράττεται ένα διαρκές έγκλημα. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης παρά την έγκαιρη προειδοποίηση των ειδικών θεώρησαν τους θανάτους των απλών ανθρώπων δευτερεύον ζήτημα. Που δεν τους αφορά. Τι δεκαπέντε χιλιάδες νεκροί, τι είκοσι, τι εικοσιπέντε. Μια ανοδική καμπύλη σ’ένα γράφημα. Έχουμε μια κυβέρνηση ανθρωποφάγων – θανατοφάγων. Συμφιλιωμένων με τον θάνατο των άλλων. Ο θάνατος των άλλων δεν τους αφορά.

Είναι έξω από κάθε λογική, είναι παράλογο, είναι ακατανόητο. Ο πρωθυπουργός μιας χώρας να έχει ενημερωθεί από τον  Μάιο του 2021 για τις συνέπειες της έλλειψης επαρκούς αριθμού κλινών ΜΕΘ, δηλαδή για την σφαγή που επίκειται και να μην κάνει το παραμικρό για να την προλάβει. Παρόλο τον τραγικό περσινό χειμώνα.

Σε οποιαδήποτε αστική φιλελεύθερη δημοκρατία από αυτές που υποτίθεται ότι θαυμάζει ο Μητσοτάκης, εάν γινόταν γνωστή η έκθεση των κυρίων Λύτρα και Τσιόδρα και η αδιαφορία του πρωθυπουργού, θα ετίθετο θέμα παραίτησης του. Όπως και του υπουργού υγείας. Μόνο στις χώρες υποβαθμισμένης δημοκρατίας, μετά από τόσα ψέμματα ο  πρωθυπουργός μπορεί και επιβιώνει. Και μια τέτοια χώρα υποβαθμισμένης δημοκρατίας είναι η Ελλάδα του Μητσοτάκη.

‘Όμως ως εδώ. Υπάρχουν και όρια. Ο Μητσοτάκης τα έχει υπερβεί. Η εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης του κινητοποιεί τους πολίτες. Δεν είναι δυνατόν ο θάνατος να γίνεται ρουτίνα,  να είναι αποδεκτός σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Οι ζωές μας δεν είναι στις προτεραιότητες του  Μητσοτάκη. Έχει τις δικές του προτεραιότητες που δεν ταιριάζουν με τις δικές μας. Εξοργιζόμαστε. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώνει πολιτικά αυτός ο αδιάφορος άνθρωπος που διαχειρίζεται μ’αυτόν τον καταστροφικό  τρόπο τις ζωές μας. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε αυτόν τον άνθρωπο για πρωθυπουργό. 

Το Twitter φωνάζει: #μητσοτακη_παραιτησου

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…