«Μητσοτάκη κάθαρμα»… Το κατάφερε κι αυτό ο Κυριάκος

Ο εμπρηστής της δημοκρατικής ομαλότητας σε ρόλο πυροσβέστη.

5259262

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης θυμίζει αυτόν που σκότωσε τον πατέρα του και στο δικαστήριο ζητούσε επιείκεια γιατί ήταν ορφανός.

Αφού επί έναν χρόνο ξαμόλησε σ’ όλη την  Ελλάδα τα τάγματα εφόδου του Χρυσοχοΐδη, αφού έδειραν, έβρισαν, προπηλάκισαν, πρόσβαλαν ανύποπτους πολίτες, έρχεται σήμερα και κάνει τον ανήξερο: «Oι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες…..Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω

Ο εμπρηστής της δημοκρατικής ομαλότητας σε ρόλο πυροσβέστη.

Το μακρύ ταξίδι της βίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 με την επίθεση των αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ και συνεχίστηκε τον  Δεκέμβριο  με την «κατάληψη» στο σπίτι του σκηνοθέτη κυρίου Δημήτρη Ινδαρέ στο Κουκάκι. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς  η  βία που χρησιμοποίησαν  δεν ήταν μεγαλύτερη από την «ευλόγως αναγκαία».

Ακολούθησε η εισβολή των ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο και η άμεση απόσυρση τους, όταν βρέθηκαν σε συνθήκες λαϊκού ξεσηκωμού και ανταρτοπόλεμου. «Φυτεμένα» ΜΑΤ ανάμεσα σε ελιές και πουρνάρια. Ακολούθησαν οι εισβολές στην Σύρο και την Τήνο. Και δεκάδες επεισόδια καθημερινής αστυνομικής βίας.

Κάθε ώρα, κάθε στιγμή, κινδυνεύεις εάν συναντηθείς με τους μισθοφόρους  της βίας και της καταστολής, είτε γιατί τους κοίταξες με τρόπο που δε γούσταραν, είτε γιατί θεώρησαν ότι κάτι μουρμούρισες, να βρεθείς ημίγυμνος στο έδαφος μ’ένα τσούρμο κρανοφόρους από πάνω σου να σε κλωτσάνε και να σου περνάνε χειροπέδες. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να συμπαρασταθεί στην κοινωνία που υποφέρει και αγωνιά, επιτίθεται. Νομοθετεί ερήμην της. Την θεωρεί εξουδετερωμένη. Ανήμπορη να αντιδράσει. Νομοθετεί ενάντια στη νεολαία με τον εκτρωματικό,αντιδραστικό νόμο Κεραμέως, Χρυσοχοΐδη.

Μόνο μια διεστραμμένη κυβέρνηση όπως η σημερινή θα μπορούσε να κατεβάσει έναν νόμο για την παιδεία, με τις υπογραφές της υπουργού παιδείας και του υπουργού των ΜΑΤ. Κι όταν οι φοιτητές αντιδρούν η γνωστή συνταγή: MAT, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, βία ξύλο, χημικά, τραμπουκισμοί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναρωτηθεί: «Τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη; Τι τον ενδιαφέρει τι έγινε το 1963.» Αδυνατεί  ν’αντιληφθεί  την ιστορία της Ελλάδας. Αδυνατεί να την αναλύσει. Αδυνατεί να βγάλει τα συμπεράσματα του. Περιτριγυρισμένος από ακροδεξιές καρικατούρες, μισθοφόρους δημοσιογραφίσκους, προπαγανδιστές και χειραγωγούς της ενημέρωσης ζει τον δικό του μύθο. 

Οι 17χρονοι σύμφωνα με τον Μητσοτάκη δεν νοιάζονται για την δολοφονία του Λαμπράκη που έγινε από το παρακράτος της δεξιάς το 1963. Φαίνεται όμως ότι νοιάζονται και γνωρίζουν τα Ιουλιανά του 1965. Και το σύνθημα «Μητσοτάκη κάθαρμα» που δονούσε τις διαδηλώσεις στην Αθήνα του 1965 και αφορούσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, έχει αρχίσει και ακούγεται και πάλι σήμερα.

Το κατάφερε κι αυτό ο Κυριάκος…
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr