Μητροπολίτης Μόρφου: Ταύτισε τα δολοφονημένα παιδιά του serial killer με τις εκτρώσεις

Ο διαβόητος μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος δήλωσε χωρίς ντροπή ότι δε μπορούμε να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος, ενώ η Κύπρος έχει τόσο υψηλό ποσοστό εκτρώσεων.

NewsRoom 30/07/2019 | 11:33

Δεν έχουν τέλος τα όσα άθλια έχει πει ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στην πρόσφατη διαβόητη ομιλία του.

Εκτός από τα όσα ομοφοβικά εκστόμισε, τα οποία σε ένα βαθμό αγγίζουν και τα όρια της γραφικότητας λόγω της πλήρους άγνοιας και αντιεπιστημονικότητας που τα χαρακτηρίζουν, όπως φαίνεται μητροπολίτης προχώρησε σε ακόμη πιο ντροπιαστικά σχόλια, αυτή τη φορά με αφορμή τον κατά συρροή δολοφόνο της Κύπρου, ο οποίος είχε σκοτώσει γυναίκες και παιδιά και είχε πετάξει τα πτώματά τους σε μια λίμνη.

Ο Νεόφυτος, αναφέρθηκε στο θέμα κατά την ομιλία του ύστερα από ερώτηση που δέχτηκε, αναφερόμενος στον δολοφόνο με το μικρό του όνομα, και αποκαλώντας τον «παιδί μας».

Ο μητροπολίτης ξεκίνησε «ξεπλένοντας» τον δολοφόνο μέσω της... εξομολόγησης. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι γνωρίζει πως ο «Νικόλας» εξομολογήθηκε σε ένα φίλο του πνευματικό. «Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης».

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε το θλιβερό ξέπλυμά του με μια εξοργιστική εξίσωση του κατά συρροή δολοφόνου που σκότωνε εν ψυχρώ γυναίκες και μικρά παιδιά, με όσες γυναίκες έχουν τερματίσει κάποια εγκυμοσύνη μέσω της έκτρωσης.

«Είπα και αλλού δεν επιτρέπεται η Κύπρος να έχει τόσο ψηλό ποσοστό εκτρώσεων και να μαραζώνουμε για τα δύο παιδάκια που σκότωσε ο δολοφόνος. Εσύ έκαμες τρεις εκτρώσεις τα μωρά σου και τώρα υποκριτή φαρισαίε κατακρίνεις τον Νικόλα. Και αυτό συνέβη σε πάρα πολλά σπίτια, σε πάρα πολλές οικογένειες», δήλωσε ανερυθρίαστα ο προκλητικός ιερέας.

Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια ομιλία ο Νεόφυτος είχε υποστηρίξει ότι οι ομοφυλόφιλοι δημιουργούνται αν η μητέρα τους κάνει πρωκτικό σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και ότι οι ομοφυλόφιλοι αναδίδουν άσχημη μυρωδιά, ενώ όταν σταματήσουν τις ομοφυλοφιλικές πράξεις, τότε αρχίζουν να ευωδιάζουν.