ΚΜ

Κατερίνα Μπρέγιαννη

Μιθριδάτης ή Dior;

 Μόνο ο Μιθριδάτης δεν είναι πολιτισμός.  Άστραψε και βρόντηξε το φιλοκυβερνητικό Twitter

mithridatis 2

Ποιο πράσινο πιστοποιητικό και πράσινα άλογα; Στην πορτοκαλί λίστα κατέταξε τη χώρα η Ολλανδία πριν καν τελειώσουν οι φιέστες στην Αθήνα. Μετά τις ΗΠΑ, Γερμανία και Μ. Βρετανία, ούτε η Ολλανδία θεωρεί υγειονομικά ασφαλή χώρα την Ελλάδα.

Μην εκπλαγείτε αν η Ν.Δ. μοιράζει στους τουρίστες τις περικεφαλαίες. Για να ξεστοκάρει θα το κάνει. Από τις θλιβερές μαρτυρίες του πιο ενδοτικού ανένδοτου.

Από τον αγώνα της Μερκούρη για την επιστροφή των μαρμάρων φτάσαμε στον αγώνα της Μενδώνη για την πασαρέλα του Dior με φόντο τον Παρθενώνα. Τίποτα κακό δεν βρίσκει ο Κουμουτσάκος σε αυτές τις «πολιτιστικές εκδηλώσεις» (ΕΡΤ1).

Όλα έχουν μια τιμή, ειδικά όταν τη χάνει μια χώρα. Αλλά τι ξέρουν οι «μίζεροι λαϊκιστές» από την υψηλή τέχνη της πόζας;

Μόνο ο Μιθριδάτης δεν είναι πολιτισμός.  Άστραψε και βρόντηξε το φιλοκυβερνητικό Twitter, ενώ στο Μαξίμου δεν ήξεραν πώς να σταματήσουν τα αντικαθεστωτικά views. Τι και αν ξεπέρασε τις 650.000 προβολές, το «Για να μην τα χρωστάω» δεν θα τρεντάρει ποτέ.

Για όποιον δεν συμβαδίζει με τα εξουσιαστικά πρότυπα, πολιτικά και αισθητικά, ξεκινά μια εκστρατεία μίσους και εξόντωσης στο Διαδίκτυο (βλ. Έλ. Παπαρίζου).

Πριν από λίγο καιρό μας φαινόταν ακραίο. Σήμερα επιδεικνύει η υπουργός περήφανη στον Σαρλ Μισέλ τον τσιμεντωμένο Βράχο.  Άλλωστε τα φορτηγά του Dior πώς θα ανέβαιναν για να «λάμψει» σε όλο τον κόσμο η Ακρόπολη;

Δεν φτάνει που είστε αστοιχείωτοι από «πολιτιστικές εκδηλώσεις», δεν ξέρετε και από «επενδύσεις»; Ρωτήστε τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής να σας πει τι κέρδη αποφέρει το γερμανικό σεξοριάλιτι… Και τον Δήμαρχο Πάρου για τη διαφήμιση που έχει το νησί…

Μην περιμένετε μειώσεις φόρων. Ο Χρ. Σταϊκούρας (ΑΝΤ1) το ξεκαθάρισε: Το επιχείρημα ότι δεν χάνονται δημόσια έσοδα επειδή αυξάνεται η κατανάλωση με τη μείωση των φόρων σήμερα «δεν αποτυπώνεται στην πραγματικότητα».

Ούτε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό να περιμένετε. Και ας έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά ότι «ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχει διπλάσιο ποσοστό αύξησης από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ». Ούτε στα 751 που ζητάει η ΓΣΕΕ δεν θα πάει. Τσάμπα τα γλυκά ματάκια που του κάνει για την κατάργηση του οκταώρου.

Μην πείτε ότι φταίει η πανδημία. Γιατί για τον νεοφιλελευθερισμό και τη δημαγωγία δεν φταίει. Ούτε για τη μικροπρέπεια και τον κομπλεξισμό φταίει. Κόψανε τη φωτογραφία από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών με τον Τσίπρα, τους Ευρωπαίους και τον Ζάεφ από την έκθεση στο Ζάππειο.

Αν μπορούσε, και από τη Βουλή θα τον έκοβε ο Μητσοτάκης. Ικανός είναι να πει ότι δική του ήταν η συμφωνία για να βάλει τη φωτογραφία του. Ας ελπίσουμε, όχι ημίγυμνη.

Πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

ose treno

Συναγερμός στη Λειβαδιά: Τρένο του δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη ακινητοποιήθηκε λόγω φωτιάς κοντά στις γραμμές

Το τρένο με εντολή του ΟΣΕ και της Πυροσβεστική παραμένει στο σημείο

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα