Μητέρα Φύσσα: "Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε!" (video)

Στο Κερατσίνι βρίσκεται πλήθος κόσμου μπροστά στο μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα και σήμερα γίνονται τα…

fyssas 4

Στο Κερατσίνι βρίσκεται πλήθος κόσμου μπροστά στο μνημείο που φιλοτεχνήθηκε προς τιμήν του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα και σήμερα γίνονται τα αποκαλυπτήριά του επί της οδού Π. Τσαλδάρη. Ανάμεσα στον κόσμο που βρέθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο σημείο της στυγερής δολοφονίας του καλλιτέχνη από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά και η μητέρα του που φώναξε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε». Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το enikos.gr:

 

 

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά. Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή. Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: Αναγράφεται συγκεκριμένα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

Σήμερα, στις 18:00 έχει προγραμματιστεί παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες. Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό. Την Παρασκευή στις 17:00 έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.