Newsroom

Newsroom

"Μισή" ερώτηση στη Βουλή για τα ΚΕΚ της Ηλείας – "Συγχωροχάρτι" για τις οικονομικές συναλλαγές πριν το 2012

Του Μάκη Νοδάρου

erotisi kek

Του Μάκη Νοδάρου

Στην Βουλή οδηγούν τελικά, με περίεργο όμως τρόπο, την υπόθεση των ΚΕΚ της Ηλείας και των υπολοίπων πανελλαδικά που αποκάλυψε το περιοδικό HOT DOC, οι τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης και Εφη Σαλτάρη, μετά από πιέσεις της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και τις καταγγελίες για την προκλητική μέχρι σήμερα σιωπή.τους (δείτε εδώ και εδώ).

Το παράδοξο της ερώτησής τους είναι ότι για τα ΚΕΚ της Ηλείας ορισμένα από τα οποία ανήκουν σε τοπικούς εκδότες,  οι τρεις βουλευτές ζητούν οικονομικά στοιχεία από το 2012 μέχρι σήμερα και όχι από την αρχή της λειτουργίας τους.

Το συγκεκριμένο σημείο του χρονικού προσδιορισμού στην ερώτηση, χαρακτηρίζεται ως «πολύ περίεργο» από μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας τα οποία λένε με αυτό τον τρόπο δίδεται ουσιαστικά «συγχωροχάρτι» στους ιδιοκτήτες των τοπικών ΚΕΚ της Ηλείας καθώς  παραμένουν έτσι  στο σκοτάδι οι οικονομικές συναλλαγές των προηγούμενων ετών.  

«Τί ήταν αυτό που τούς έκανε να αποφασίσουν ότι δεν πρέπει να κατατεθούν οικονομικά στοιχεία μετά το 2012; Για ποιο λόγο έγινε αυτός ο χρονικός προσδιορισμός; Τι κρύβεται στα οικονομικά στοιχεία των ΚΕΚ της Ηλείας μετά το 2012;», ρωτούν τα μέλη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και καλούν τους τρεις βουλευτές να απαντήσουν.  

Σημειώνεται ότι στην σχετική ερώτηση δεν αναφέρεται επίσης η αποκάλυψη του HOT DOC ότι κάποια από τα ΚΕΚ της Ηλείας έχουν την ίδια διεύθυνση με τοπικά ΜΜΕ και ότι οι ιδιοκτήτες τους φέρονται να είναι τοπικοί εκδότες και συγγενικά τους πρόσωπα…

Οι τρεις βουλευτές κατέθεσαν κοινή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τους κ.κ. Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων – Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού και Υγείας,  ζητώντας ενημέρωση για τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των ΚΕΚ που δραστηριοποιούνται στο Νομό Ηλείας αλλά και σε όλη την Επικράτεια.

Διαβάστε την ερώτηση

Διαβάστε την έρευνα του HOT DOC 

Πηγή: apokalypseis.com

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…