Μισαλλόδοξα μηνύματα από τον ούγγρο πρωθυπουργό: Δεν είναι αναγκαίο να πυροβολούμε τους πρόσφυγες, θα υπάρχει ο φράχτης

Η επιχειρηματολογία του ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμάν, φέρνει στη μνήμη μελανά σημεία της ιστορίας, όπου η μισαλλοδοξία άνθιζε έναντι όσων έτρεχαν να γλυτώσουν από τις σφαίρες και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια των εκάστοτε πολέμων.

ate 3

Η επιχειρηματολογία του ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Ορμάν, φέρνει στη μνήμη μελανά σημεία της ιστορίας, όπου η μισαλλοδοξία άνθιζε έναντι όσων έτρεχαν να γλυτώσουν από τις σφαίρες και τους βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια των εκάστοτε πολέμων.

Οταν ο κ. Ορμπάν ρωτήθηκε εάν οι συνοριοφύλακες έχουν εντολές να πυροβολήσουν, απάντησε ότι «δεν είναι αναγκαίο διότι θα υπάρχει ο φράχτης που δεν μπορεί να παραβιαστεί. Όποιος παρά ταύτα θέλει να περάσει τον φράκτη πρέπει να συλλαμβάνεται και να ασκείται εναντίον του δίωξη. Η χρήση όπλων δεν θα είναι αναγκαία».

Ο Ορμπάν επανέλαβε την άποψη ότι πολλοί από τους ανθρώπους που συρρέουν στη χώρα του και προέρχονται από περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας προσπαθούν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, αλλά δεν δικαιούνται άσυλο.

Αναφερόμενος στον ύψους 3,5 μέτρων φράκτη, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται και έχει προκαλέσει έντονες επικρίσεις για την αναβίωση των πιο μισητών συμβόλων του Ψυχρού Πολέμου, ο ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε : «Προστατεύουμε την Ευρώπη σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες που λένε ότι η διέλευση των συνόρων γίνεται σε προκαθορισμένα σημεία με ελεγχόμενο τρόπο και έπειτα από καταγραφή».

Ο Ορμπάν δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία και η Αυστρία πρέπει να ξεκαθαρίσουν ότι δεν θα δεχθούν άλλους πρόσφυγες και μετανάστες και προειδοποίησε ότι εάν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν το κάνουν, πολλά εκατομμύρια ακόμη άνθρωποι θα εισρεύσουν στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη έχει διαιρεθεί ως προς την ιδέα που προωθείται από τη Γερμανία και την Αυστρία για τη θέσπιση συγκεκριμένων ποσοστώσεων ανά χώρα για την εισδοχή προσφύγων και μεταναστών, στη μεγαλύτερη που έχει αντιμετωπίσει η Ευρώπη μετά τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, στη δεκαετία του ’90.

«Εάν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης δεν αποκλεισθούν, δεν έχει νόημα να μιλούμε για ποσοστώσεις. Όταν σφραγισθούν τα εξωτερικά σύνορα και σταματήσει η παράνομη μετανάστευση, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε λύση», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, αποδεικνύοντας ότι τα κατάλοιπα του Άξονα δεν είναι εύκολο να ξεπεραστούν όσα χρόνια κι αν περάσουν.